VİDEO HABERİN SONUNDA
AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Anadolu Üniversite’de öğrenim gören iki farklı görüşlü grup üyeleri, ‘Pankart asma’ meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrasında birbirine saldırdı.

Anadolu Üniversitesi’nde bir grubun astığı pankartı indirmesini isteyen bir diğer karşık görüş grup arasında tartışma başladı. Başlayan tartışma öğrenci grupları arasında kısa sürede kavgaya dönüştü. Pankartı asan grup, yanlarında getirdiği sopalarla diğer gruba saldırırken, kendilerini korumak isteyenler ise soda şişeleriyle karşılık verdi. Bu sırada üniversitede bulunan iki grup arasına giren özel güvenlik görevlileri öğrencileri dakikalarca sakinleştirmeye çalıştı. Ancak öğrenciler birbirlerine şişe, taş ve sopa atmaya devam etti.

Bu sırada öğrenci grupları karşılıklı birbirlerine sloganlar attı. Olayın büyümesini önlemek amacıyla polis ekipleri üniversiteye girdi. Gruplara dağılmaları için 15 dakika süre veren ekipler, çevrede bulunan öğrencileri de uzaklaştırdı. Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri de üniversite girişinde hazır bekletildi. Polis ekiplerinin uyarılarını dikkate alan pankartı asan grup, üniversiteden sloganlar atarak dışarıya çıktı. Gerginliği kısa sürede sonlandırılması üniversite içinde de rahat bir nefes aldırdı. Öğrencilerin dağılmasının ardından da Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri üniversiteden çıktı.

Editör: TE Bilişim