Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Aynur Saraç, müftülüklere verilen nikah yetkisi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredatı eleştirdi.

Nikah yetkisinin müftülüklere verilmesine tepki gösteren Saraç, “Evlilik akdinin müftülüklerce yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. Bu da laiklik ilkesine aykırıdır. Bu tasarı, kadınların medeni kanunla elde ettiği hakların ortadan kaldırılmasına, evlilik, mirası boşanma haklarında güvencesiz bırakılmasına, çocuk yaşta evlilikleri ve erkeklerin çok eşliğinin önünü açmaktadır” diye konuştu.

Saraç, “Bizlere düşen Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak, kadını toplumdan dışlayan her türlü uygulamanın karşısında olduğumuzu ve mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ MÜFREDAT UYGULAMAYA KONULMAMALI

Saraç ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni hazırlanan müfredata da tepki gösterdi. Saraç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bakanlık tarafından yürürlüğe konulan yeni müfredat, bütün okullarda laik, bilimsel eğitim yerine, dinsel referanslara ağırlık veren eğitimi getirme çabasıdır. Yeni eğitim programı, bilimsel eğitim anlayışına ciddi bir darbedir. Bu kabul edilemez. Bizler bu eğitim programının uygulamaya konulmamasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim