Anadolu Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin bölünmek istenmesine tepki göstererek "Üniversitemize dokunmayın" dediler.

Anadolu Üniversitesi önünde öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Doğan Can  Aras, yasa tasarısının komisyonda kabul edildiğini hatırlatarak, "Bölünecek üniversitelerin içinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi de yer alıyor. Üniversiteden bölümler, fakülteler alınıp Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin kurulmasının planlanıyor. Tasarı içerisinde yer alan İstanbul Üniversitesi'ndeki bölünme planına karşı da üniversite öğrencileri gerçekleştirdiği forumlarla birlikte 'Üniversitemiz bizimdir' diyerek harekete geçtiler" diye konuştu.

Aras, Üniversitelerin içini boşaltmaya çalışan OHAL'den aldığı güçle önce hocaların atıldığını daha sonra üniversitelerde kendisi gibi düşünmeyen, sorgulayan, gerçekliği politikalarını eleştiren gençlerin sesini kısmaya başlandığını vurgulayarak şunları söyledi: 

"Şimdi de üniversiteleri bölüp-parçalayıp ele geçirmeyi planlıyor. Çünkü ne kadar baskı yaparsan yapsın, gençliğine gerçekçi vaadi bulunmayan AKP çareyi gençlerin sesini kısmakta buluyor.

Asıl amaç, üniversitelerin bölünmemesi, ayrıştırılması, bilimsel ve akıldan tamamen uzaklaştırılması. Üniversitelerde doğrudan kendilerine bağlı, kendi sözlerinin geçtiği, kendilerine biat eden bir neslin yetiştirildiği meralar oluşturma çabası içerisindeler.

Saray'ın bu tartışmasız kararına karşı, üniversite öğrencileri olarak üniversitelerle ilgili, söz ve kararın bize ait olduğunu dile getiriyoruz. Biz bu baskı ortamında üniversitenin aydın kimliğine sahip çıkmaktan bir adım d ahi geri atmayan bir çoğunluğuz. Bu iradeden aldığımız güçle, akıl, bilim ve özgürlük yolunda hareket ediyoruz. Kısacası bu mücadele sadece üniversiteli gençlerin değil, üniversiteli olmayan gençlerin de meselesidir. Üniversiteleri doldurup sokaklara taşıyan bir geleneğe sahip olan gençlik olarak hiç bir yere gitmeyerek üniversitelerimizi bölüp saldıranlara bırakmaya da niyetimiz yok.

Üniversite öğrencileri olarak bu talana, bölmeye ve parçalamaya karşı üniversitelerimize sahip çıkıyor, tüm gençleri de üniversitelerimizin geleceği için sürdüreceğimiz bu mücadele beraber  olmaya çağırıyoruz."

Editör: TE Bilişim