Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim’de Ankara’da bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri ve Gezi olayları sırasında, sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı, öldürülmesinin 3. yıldönümünde anmak amacıyla Adalar’da bir araya geldi. Kitle burada sık sık “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür” ve “Ankara Katliamını Unutma Unutturma” şeklinde slogan attı.

“ALİ’YE ATILAN SON TEKME HİÇ SİLİNMEDİ HAFIZAMIZDAN”
Daha sonra kitle adına basın açıklamasını Emre Güneş okudu. Açıklamasında Ali İsmail’i anmak amacıyla toplandıklarını belirten Güneş, Ali İsmail’i öldürenlerin yargılanmasının hala engellendiğini söyleyerek “Ali’ye atılan son tekme hiç silinmedi hafızamızdan. Doktorundan polisine, esnafına kadar suç paylaşımı yapılmış bir cinayetin kurbanı haline getirilen Ali İsmail’i asla unutmayacağız, unutursak kalbimiz kurusun. Esnafı kahraman yapan, polise destan yazdıran, arkadaşları yapmıştır diyen devlet aklı, katillerin kamera kayıtları silinmesine göz yummuş, sorumlu müdürlerin ve asıl azmettirenlerin yargılanmasını önlemiştir” dedi.
9 ay önce 10 Ekim’de Ankara’da patlayan bombalarla halkın acısına yenilerinin eklendiğini aktaran Güneş şöyle konuştu: “Başkentin göbeğinde insanlarımızın ölümüne sebep olan bombanın asıl sorumlusu kimse, Ali’yi öldürenler de aynı kişilerdir. En küçük hak arama eylemlerini polis saldırısıyla, tutuklamalarla bastırmaya çalışan iktidar,  1 yıl da her köşede patlayan cihatçı bombalarını ise sadece lanetlemekle yetinmiştir. Ankara katliamının 9. ayında, Ali İsmail’in 3. ölüm yıldönümünde buradan tekrar haykırıyoruz. AKP ve sarayın geleceği için Er gekatliamlara kurban gitmeyeceğiz. Bu ölümleri bize reva görenlerden er ya da geç hesap soracağız.”  
Editör: TE Bilişim