Haber: Erdoğan Ekiner

Alpu Ovasında 600-700 dönümlük alana kurulan URAYSİM-Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’ne Bozandaki çi hayvancılık ve tarımla uğraşan çiftçiler, yanı sıra Alpu’daki bazı vatandaşların tepkisi gösterirken bazı vatandaşlar ise projenin Alpu’ya yarar sağlayacağı görüşünde.

Yaşama geçirilen projeye hayvancılık ve et ürünleri ile tanın eski belde Bozan’ın yanı sıra, Alpu’daki vatandaşların bir bölümü de, tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceği nedeniyle olumsuz bakıyor. Alpu’daki bazı vatandaşlar ise kendilerine iş kapısı olacağı düşüncesinde.

“ALPU OVASI ÜÇE BÖLÜNÜYOR”

Alpu Ovasının sulak bir ova, toprağın verimli olduğunu vurgulayan Bozanlı vatandaşlar, “Alpu Ovası üçe bölünüyor. Bu bölgede sulak arazi olarak görünen tek yer burası. Biz tarım ve yanı sıra hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz.. Böyle bir yere bu tesisi kurmak doğru değil.. Çorak, kullanılmayan araziler üzerine kurulabilirdi. 600 dönüm verimli arazi elden çıkmış olacak. Artık proje ilerledi, yapılacak çok fazla şey yok. Bizim sesimize kulak verilmedi” diye tepki gösteriyor

BAZI VATANDAŞLAR PROJEYİ OLUMLUYOR

Öte yandan Alpu’da konu ile ilgili kendileri ile görüştüğümüz vatandaşların bazıları projeyi eleştirirken, bazıları da URAYSİM’ne olumlu bakıyor. Projeyi olumlu bakan vatandaş, “Alpu’dan 30 kadar kişi işe girecek. Proje buranın gelişimine katkı verebilir” diye görüş bildirirken olumsuz bakanların tedirginliği hayvancılık ve tarımın olumsuz etkilemesinden kaynaklanıyor.

                                                     

Editör: TE Bilişim