Yasa yaparken eşitlik ilkesi son derece önemli olduğunu vurgulayan Usluer,  Tasarının 40'ıncı maddedekinde öğretim üyesi ihtiyacı olan 41 üniversitede yaş haddinin 75'e çıkartılması benzerler arasında eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.
Usluer, " Emeklilik işlemlerinin en sakat olduğu ülkelerden birisi Türkiye. Üç çeşit emeklilik var. Bir: Yaş haddinden emeklilik, bir diğeri malûlen emeklilik, diğeri de resen emeklilik. Yine, bir başka karışıklık 657 sayılı Yasa'ya göre çalışanların emeklilikte yaş haddi 65, 2547 sayılı Yasa'ya göre çalışan öğretim üyelerinin yaş haddi 67, şimdi de diyoruz ki bu 41 üniversite için 75 yaş. Aslında 31 Aralık 2020'ye kadar 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle 75 yaşı geçirmiştik, yetmedi, yasayla 2026 yılına uzatıyoruz" diye konuştu.
Usluer, bu tasarının belli üniversiteleri kapsamasını eleştirerek şunları söyledi: “Elbette ki çalışmak bir hak, elbette ki emeklilik de bir hak, yaşayan her insanın ihtiyarlayacağı yani çalışma gücünü yavaş yavaş kaybedeceği de bir gerçek iken, kamuda 657 sayılı Kanun'a göre çalışanı 65 yaşında emekli ederken üniversite öğretim üyelerinin 75 yaşına kadar çalışacaklarını düşünüyorsak ve buna inanıyorsak, o zaman, gelin, Türkiye'de bütün üniversitelerde çalışan öğretim üyelerinin yaş haddini 75 yapalım. Benzerler arasında eşitliği bu Mecliste hep birlikte sağlayalım. Mademki 75 yaş çalışabilir bir yaş, bütün öğretim üyeleri için yaş haddini 75 yapalım.”

 
Editör: TE Bilişim