Türkiye Kamu Sen’in kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, konfederasyonunun ilkeleri, duruşu, inandığı değerleri, söylemleri ile Türk memur sendikacılığına yön verdiğini söyledi.

26 yıl önce bir avuç yiğitin yollara döküldüğünü, fedakârca, inançla, Türk Eğitim Sen’i sabırla ilmek ilmek işlediğini belirten Urfalı, “Şahsiyetli bir yaşam isteyenlerin sendikasıdır Türkiye Kamu-Sen. Onurundan taviz vermeyenlerin, doğruluğu, dürüstlüğü şiar edinenlerin, hak ve hukuk yolundan sapmayanların sendikasıdır. Üyelerimiz Türkiye Kamu-Sen rozetini yakalarında gururla taşıyor” dedi.  

Kamu çalışanlarının başını öne eğdirmediklerini belirten Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı şunları söyledi:

“Sendikal mücadelemizin temelini siyasi hesaplar ya da siyasi iktidarlar değil, kamu çalışanlarının talep ve beklentileri oluşturdu.Denge hesaplarına kapımızı sonuna kadar kapattık.

Demokratik ve meşru haklarımız için kâh diyalog yolunu açık tuttuk, kâh meydanları eylem alanına çevirdik. Yanlış uygulamaları, hak ihlallerini her zaman yargıya taşıdık.  Bu anlamda hukuk her zaman başucumuzda oldu.

Kamu çalışanlarını toplu sözleşme masalarında satmadık, onları hiçbir zaman kandırmadık.

Her türlü ikbali elimizin tersiyle ittik, ahlaklı olmayı sendikacılığımızın merkezine yerleştirdik.

Kamu çalışanlarının emeklerini, alın terini çaldırmadık.

Bugün A dediğimize yarın B demedik.                                                                                

Kimseye el pençe divan durmadık. Gelen ağam giden paşam demedik.

Biat kültürü ile beslenmedik. İktidar yandaşlığının sendikal düsturumuzda asla yeri olmadı.

Makam, mevki vaat etmedik. Yalana dolana, talana başvurmadık.

Her durum ve koşulda doğru bildiğimiz ne ise sadece onu söyledik.

İşte biz bu şekilde büyüdük. Üyelerimiz bize güvendi, arkamızda kale gibi durdu. Biz de onların güvenlerini, sendikamıza olan inancını hiç sarsmadık. Tek istediğimiz kamu çalışanları için, bu ülkenin evlatları için onurlu bir yaşamdı.

Bugüne kadar dik duruşuyla sadece üyelerinin değil, sevmeyenlerinin bile takdirini alan Türk Eğitim-Sen’in parçası olmaktan şeref duyuyoruz.

Herkes bilsin ki; gerek eğitim çalışanları gerekse milletimiz söz konusu olduğunda Türk Eğitim-Sen asla mücadelesinden taviz vermez.

Türkiye Kamu-Sen “’lkemiz Önce Ülkemiz’ düsturuyla yola çıktı. Dolayısıyla tarafız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünden, milletimizin birlik ve beraberliğinden, ay yıldızlı al bayrağımızdan yana tarafız. Bağımsızlığımızın ne kadar zor kazanıldığını çok iyi bilen sendikamız, varlığını Türk milletine adamıştır.

Büyük bir teşkilatız. Büyüklüğü sadece üye sayısı olarak görmüyoruz. Toplumsal kitlelere etki edebilmek, her zaman görüşlerine başvurulan bir sendika olabilmek, marka haline gelmek en değerli büyüklüktür.

Bu minvalde bütün teşkilatlarımıza, sendikamızın kurulmasında ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm Genel Merkez, Şube, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Türkiye Kamu-Sen’i tercih eden cesur yürekli üyelerimize ve sendikamıza bir tuğla koyarak bizlere güç veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Geçmişte Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesine omuz vermiş ve sonsuzluğa uğurladığımız arkadaşlarımızı da rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Gücümüze güç katan yol arkadaşlarımızla sendikamızı daha da yukarılara taşıyacağız. Türkiye Kamu-Sen, Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı olmaya devam edecektir.”

                                                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim