Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Ayhan Sezer, Komitelerde görev alacak ekibi ile yemek programında buluştu.

Turunç Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde komitelerde görev alacak arkadaşları ile buluşan Sezer, “Eskişehir’imizin yeniden ticari anlamda çıkışa ihtiyacı var” dedi.

Yemek programında kürsüye gelerek söz alan Sezer, hem eleştirilerde bulundu hem de göreve gelmesi durumunda yapacağı hizmetlere dair bilgiler verdi.

Ticaret Odasının birinci görevinin üyelerinin her birini düşünmek ve yaralarına merhem olmak olduğunu ifade eden Sezer, “Sadece birilerinin değil herkesin odası olmak için inandık ve buralara geldik. Geleceğe umutla bakan, şehrimizin dinamiklerine güvenen, işlerini layıkıyla yapmaya çalışan arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda sizlerin de desteğiyle 7 Nisan günü sandıktan zaferle çıkacağız” diye konuştu.

Yapacağı projelere dair bilgiler veren Sezer şunları söyledi:                    

 “ Ticaret Odası üyelerinin efendisi değil hizmetkarı olmalıdır...

Ticaret Odası şehrinin baş aktörü, yol göstericisi ve geliştiricisi olmalıdır.

Bu amaç doğrultusunda; sizler gibi bize inanan takım arkadaşlarımızla birlikte sahada, çarşıda – pazarda, caddede – sokakta, dükkanda – mağazada, her yerde olmaya, her üyeye dokunmaya çalıştık. Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu ve istediği metodları projelendirdik.

Ülkemizin coğrafi olarak en güzel yerindeyiz. Her türlü imkan ve olanaklarımız var, ne yazık ki ticari hayatı şehrimizde bir türlü büyütemiyoruz.  İşte burada görev Ticaret odasına düşüyor. Ahilik geleneğinden gelen çarşımız yeniden canlandırılmalıdır. Festivaller kampanyalar yapılmalı, çevre iller için cazibe merkezi haline getirilmelidir. Yurt içi ekonomiden pay alabilmek için turistlerimizin çarşımıza girmesini sağlamalıyız. Mobilyamız yeniden bir numara olmalıdır. Bursa veya Ankara yolunda büyük mobilya çarşıları yapılmasını üyelerimiz bizden beklemektedir. Teknik sanayi siteleri ulusal pazarlara açılmalıdır. Yerel markalarımız için ulusal adımlar atmalıyız.

İnşaat sektörü bir şehrin dinamosudur. İnşaat firmalarımıza sahip çıkıp onların sorunlarını çözmede yardımcı olmalıyız. İnşaat sektörü şu an sahipsizlikten ve İşlerin yavaş ilerlemesinden dolayı çok zor günler geçiriyor.  Bizimle beraber inşaat sektörü Şehrimizin parlayan yıldızı olacaktır.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİNDEN OLACAĞIZ

Bizler hayal satmıyoruz. Kredi ve finans konusunda ETO ağabeylik yapması gerektiğini ifade eden  Sezer, Hiç duydunuz mu,  Ticaret Odasının anlaşmalı bir finans kurumu, sağlık kurumu, yurt sathında anlaşmalı otelleri var mı? Anlaşmalı akaryakıt istasyonu var mı? Ne yazık ki yok! Onbinlerce üyeniz var ama onların hayatını kolaylaştıracak projeniz yok.

 Gücümüzü üyelerimizden, hedeflerimizi şehrimizden, yoğun çalışma tempomuzu da heyecanımızdan alıyoruz. Sizler de bizim birer takım arkadaşımız olarak düşüncelerimizi üyelerle paylaşmalısınız. Bu odanın sorunları da kazanımları da bizimdir. Odamız yerinde saysın diye umanların, algı yöntemiyle fırsatçılık yapanların, Eto benim arka bahçemdir mantığında olanların rüyaları asla gerçek olmayacak.

EGO su olanların ETO da yeri yok…

Üyelerimiz genç, aktif, dinamik yöneticiler istiyor.

Eskişehir Ticaret Odası sizlerin ve üyelerimizin sayesinde ülkenin en büyük odaları arasında hak ettiği yerini alacak.

Sizler ürettikçe, ihracat yaptıkça, istihdam sağladıkça hep beraber kalkınacağız ..

İnsanın kanadı, gayretidir demiş Mevlana.

Bizler elini taşın altına koymaya, Ticaret Odasında yepyeni bir vizyon başlatmaya hazırız.

Üreten, istihdam sağlayan, ihracat ve yatırımlar yapan bizler çok daha iyilerini hak ediyoruz...

Allah gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın…

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun… “

                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim