Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadelesi Haftası kapsamında  Adalar’da Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde etkinlikler düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Arslan Avşarbey, “Uyuşturucu dünyada her geçen gün artıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu ateş artık gittikçe toplumun her kesimini etkiliyor” dedi. İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, bu yılki temanın ‘Önce dinle; çocukları ve gençleri dinlemek, sağlıklı ve güvenli büyümelerine yardımcı olacak ilk adımdır’ olarak belirlendiğini söyledi.

Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorun olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, “ Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlıklı zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir” dedi.

Bilge daha sonra konuşmasında;  “Uyuşturucu ile mücadele herkesin ortak noktası. En önemli nokta uyuşturucu kullananların tedavi olmakta istekli olmaları” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Narkotik ekiplerinin de yer aldığı etkinlikte alana bir miktar uyuşturucu madde saklanarak K9 köpeğinin bulması istendi. Köpeğin koklayarak saklanan uyuşturucu maddeyi bulması büyük alkış aldı. 

Tepebaşı Belediyesi Eko Show grubunun gösterisi büyük ilgi görürken etkinliği izleyen yurttaşlar bol bol video çekimi yaptılar.  Büyükşehir Belediyesi’nin Halk oyunları ve Zumba gösterisi de büyük ilgi gördü.

Etkinlikler kapsamında Adalar'da Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü halkı bilinçlendirmek adına stant açtı

                                                                        

Editör: TE Bilişim