MHP Eskişehir İl Basın Sözcüsü Fatih Erdem, Türkiye’de her gün onlarca kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarına dikkat çekerek,  yaz ayının gelmesiyle tatille beraber turistik bölgelere seyahat, sıcakların aşırı yükselmesiyle trafik kazalarında ciddi artış görüldüğünü söyledi.

Bir an önce gidecekleri yere varmak için yola çıkan insanlar yorgun, argın, dikkatsiz ve kuralsız araç kullanarak trafik kazalarına neden olduğunu belirten Erdem, Sürücü, yaya ve yolcuların trafik sistemi içinde dikkatli, duyarlı ve kurallara uygun davranmaları önem kazanıyor. Temmuz ayı içerisinde Eskişehir’de yaşanan trafik kazalarında 27 kişi yaralandı 4 kişi de hayatını kaybetti. Kazalar emniyet kemerinin takılmaması, alkollü araç kullanılması, trafik işaretlerine uymama, aşırı hız, şerit ihlali, direksiyon başında uyuma ve takip mesafesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Sıcak hava sürücülerin uyuklamasına, dikkat dağınıklığına, reflekslerde yavaşlamasına sebebiyet verdiğini ifade eden  MHP Eskişehir İl Basın Sözcüsü Fatih Erdem şunları söyledi:

“Tatil seyahati yapanlar bu aylarda özellikle 5-6 saat hatta daha uzun süre araç kullanmaktadırlar. Sıcak havalarda sürücü yola çıkmadan önce; Uyumalı ve dinlenmeli, Yağlı ve ağır yemek yememeli, Uyutucu ve refleksleri azaltıcı ilaçlar içilmemeli, Öndeki aracın takip mesafesi uzun tutulmalı, Uzun yolculuk esnasında 2 saatte bir durup 15 dakika dinlenilmelidir.

Sıcaklığın dışında direksiyonda cep telefonuyla konuşmakta kazalara sebebiyet veren diğer bir faktördür. Telefonla konuşurken sürücü daha fazla hata yapmakta, tehlikeleri görememek, konuşma esnasında da konsantrasyon bozulması nedeniyle kaza riski de artmaktadır.

Bu vesileyle; Kazalara son vermenin tek yolu Trafik kurallarına harfiyen uyulmasıdır. Trafik kazalarında kaybettiğimiz canlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, Yaralılara da acil şifalar dileklerimizi yineliyoruz.

Kurallara uyalım, yaşayalım, yaşatalım.”

Editör: TE Bilişim