Vali Özdemir Çakacak, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çifteler ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Çifteler Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Mehmet Uğur Arslan’dan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı.

Çifteler ’in 1954 yılında ilçe olduğunu söyleyen Kaymakam Arslan,  ilçe halkının en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bildirdi. Sakarya Nehri’nin çıkış noktası olan ‘Sakaryabaşı’nın Çifteler ilçesinde olduğunu kaydeden Kaymakam Arslan, Vali Çakacak’ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını konuşmasında dile getirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çakacak, Kaymakam Arslan ile birlikte son yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde göreve yeni seçilen Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık’ı makamında ziyaret etti. Vali Çakacak, göreve yeni seçilen Başkan Bıyık’a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Belediyenin yaptığı çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgiler veren Başkan Bıyık, ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçenin daha çok kalkınmasına yönelik yapılacak projelere büyük önem verdiklerini belirtti.

Daha sonra ilçenin çarşısını gezen Vali Çakacak esnaflara hayırlı ve bol kazançlar dileyerek,  vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Çakacak son olarak, Kaymakam Arslan ve Belediye Başkanı Bıyık ile birlikte Türkiye’nin üçüncü büyük nehri olan Sakarya nehrinin doğduğu Sakaryabaşı’nda incelemeler yaptı.

İncelemelerin ardından Vali Çakacak, Çifteler ilçesinden ayrıldı.  

Vali Çakacak’a Çifteler ilçe ziyaretinde, İl Jandarma Komutan J. Alb. İlhan Şen ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de eşlik etti.

Editör: TE Bilişim