Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Özdemir Çakacak, “Vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerdeki eksiklerin giderilmesi noktasında, mahalle muhtarlarımızın bizlere ilettiği sorunlara büyük önem veriyoruz.” dedi.

Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlık ettiği toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Odunpazarı Kaymakamımız Cemal Şahin, ,İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade,  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu,  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt,  ilçe kamu kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Odunpazarı ilçe mahalle muhtarları toplantısının açılışında konuşan Vali Çakacak, “Muhtarlarımız, görev yaptıkları mahalledeki vatandaşlarımızın teveccühleriyle o makamlara gelmiş ve vatandaşlarımızla devlet arasında kamu hizmetlerinin daha iyi görülmesi noktasında köprü görevini üstlenmiştir. Bu yüzden bizler her zaman muhtarlarımızın taleplerine çok önem veriyoruz. Kamu görevi yapan arkadaşlarımdan muhtarlarımızın ilettiği taleplere hassasiyetle davranmalarını bizzat rica ediyorum.” dedi.

“Devletimizin emrinde, milletimizin hizmetkârıyız” diyen Vali Çakacak, sorunların ve problemlerin karşılıklı birbirimizi dinlediğimiz zaman daha kolay çözüme ulaşacağını ifade etti.   Vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede bir sıkıntı veya bir sorun varsa, bunu ilgili yerlere iletilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Çakacak, devletimizin tüm kurumlarıyla vatandaşın hizmetinde olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasından sonra muhtarlar taleplerini iletti. Vali Çakacak ve ilgili kurum yetkilileri talepleri tek tek not aldı.

Taleplerin en kısa sürede yerine getirileceğini kaydeden Vali Çakacak, bu tip toplantıların diğer ilçeler dâhil ayda bir yapılacağını ve bu toplantılar sayesinde vatandaşların sorunlarıyla daha yakından ilgilenileceğini belirtti.

Kamu görevi yapan herkesin vatandaşlara karşı sorumlu olduğunu söyleyen Vali Çakacak, “Vatandaşlarımıza karşı kapımız her zaman sonuna kadar açık olmalıdır. Güler yüzlü, tatlı dilli olmalıyız. Gösterdiğimiz bir güler yüz, güzel bir davranış vatandaşlarımızın resmi dairelerden memnun ayrılmasını sağlar. İlçelerimizi ve mahallerimizi zaman zaman ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızın isteklerini ve dertlerini dinleyeceğiz. Bizler, bu millete hizmet etmek için görevlendirildik. Vatandaşlarımıza karşı yükümlü olduğumuz görevlerimiz var. Bunların en başında da ulaşılabilir olmak gelir.” şeklinde görüş açıkladı.   

Editör: TE Bilişim