“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programları kapsamında, Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen ’15 Temmuz Özel Programı’na katılan Vali Özdemir Çakacak, alanda yer alan stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ikinci yılında Yüce Türk Milletinin meydanları boş bırakmadığını söyleyen Vali Çakacak, “O kara gecedeki şanlı Diriliş Destanı bir gurur vesilesi olarak ebediyen tarihin şeref sayfalarında yer alacaktır.” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Türk Milleti’ne, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 Hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize,  demokrasimize yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) tarafından darbe girişimi adı altında işgal girişimine kalkışıldığını dile getiren Vali Çakacak, “Ne mutlu ki milletimiz o hain darbe girişimini boşa çıkardığı gibi kıyamete kadar unutulmayacak bir de demokrasi destanı yazdı.” diye konuştu.

Vali Çakacak, “O menfur girişimin 2. yılında, al yıldızlı bayraklarımızla ve her görüşten insanımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde meydanları doldurarak darbenin arkasındaki hain odaklara en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz. Yitirdiğimiz 251 şehidimize ve 2193 gazimize dualarla, en güzel cümlelerle minnetimizi ifade ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun!”

Alanda yer alan stantları tek tek gezen Vali Çakacak, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşların da isteğini kırmadı. Vali Çakacak, gecede başarıyla görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluş personeline teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim