Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın ‘Gaziler Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Çakacak mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’e “mareşal” ve “gazi” unvanlarının verilişinin 96’ıncı yıldönümü olduğunu hatırlattı.

‘Devletimizin bekası, istiklal ve istikbalimiz için gazilik rütbesine eren tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutlarken, onları en kalbi şükran ve minnet duygularımla anıyorum’ diyen Vali Çakacak, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, bu güzel vatan topraklarında huzur, mutluluk ve refah içerisinde yaşıyorsak, bunu; vatan toprağını canından kutsal sayan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, övgünün en güzelini, saygının en yücesini hak eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz. Beşikten mezara kadar vatan, toprak, bayrak sevgisiyle yetişen evlatlar hiçbir zaman düşmana fırsat vermemiş, hiçbir güçlük karşısında boyun eğmemiş, göğsünü kutsal varlıkları üzerine seve seve siper etmiştir. Bu yüzyıllar öncesinde böyleydi, şimdi ve yüzyıllar sonrasında da böyle olacaktır. Ölürse şehitlik mertebesine ulaşacağını, yaşarsa kutsal görevi başarıyla tamamlayarak, en onurlu unvan gazilik unvanıyla yaşayacağını bilen evlatlarına bu ülke çok şey borçludur. Onların bu haklı gururlarını bizler de içimizde hissediyor ve onlarla paylaşıyoruz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara, şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor; sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim