İlim Yayma Cemiyeti Eskişehir Şubesi tarafından tertiplenen iftar programına katılan Vali Azmi Çelik, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” dedi.

Eskişehir Öğretmen Evi’nde düzenlenen iftar programına Vali Çelik’in yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Bekir Gerek, İlim Yayma Cemiyeti Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Abdullah İlgazi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

İftar programını düzenleyen, insanları bir araya getiren ve birlikte iftar yapmasını sağlayan İlim Yayma Cemiyetine teşekkür eden Vali Çelik, yaptığı konuşmada herkese bereketli ve hayırlı ramazanlar diledi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Diyarbakır ve Şırnak’ta şehit olan 16 vatan evladını rahmetle anan Vali Çelik, şehit ailelerine ve büyük Türk Milleti’ne taziyelerini iletti. Bundan 66 yıl önce 1951’de, milletçe mesut olmanın imkanlarını oluşturmak için İlim Yayma Cemiyeti’ni kuran 68 hayırseveri de şükran ve rahmetle yad eden Vali Çelik, program esnasında yaptığı konuşmaya şu sözleriyle devam etti:

“Milli bilinci ve şuuru yükseltmek, irfanı yaygınlaştırmak, hayrı tesis etmek için emek veriyor, mücadele ediyorsunuz. Şüphesiz ki bu çalışmalar takdire şayandır. Meselenin en güzel tarafı bu çalışmaları bir çıkar beklentisiyle değil de İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır düsturunu şiar edinerek yapmış olmanızdır. Bundan 66 yıl önce kısıtlı imkanlarla, yokluk ve yoksulluk içinde, ama halisane niyetlerle, dualarla toprağa dikilen fidanların bugün koca çınarlara dönüştüğünü görmek ne kadar mutluluk verici. İlim Yayma Cemiyeti ve aynı çizgide faaliyet gösteren kuruluşlarımız için bugünler rehavet dönemi değil tam tersine daha çok gayret gösterilmesi gereken günlerdir. Gerek liselerde, gerek üniversitelerde okumak isteyip de imkan yetersizliği sebebiyle zararlı oluşumların, terör guruplarının, art niyetli kişilerin hain emellerine kaptırılacak tek bir evladımız yoktur. Onun için imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kol kanat germek bizim kültürümüzün ve inancımızın bir gereğidir. Fakat burada bir husus özellikle önemlidir: Sizler kapalı sistem değil, açık sistemle onlarla irtibatlarınızı, ilişkilerinizi geliştireceksiniz. Akıllarda ve kalplerde herhangi bir şüphenin oluşmasına izin vermeyeceksiniz. Yeni nesilleri bu anlayışla yetiştirmeyi başaramadığımız müddetçe görevimizi yapmış olmayız” ifadelerini kullandı.

İlim Yayma Cemiyeti Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Abdullah İlgazi de, 66 yıllık geçmiş olan cemiyetin yaptığı çalışmaları anlattı. İftar programına iştirak eden herkese teşekkür eden Başkan İlgazi, cemiyet olarak ramazan ayında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından okunan akşam ezanı ile birlikte tutulan oruçlar açıldı. Daha sonra iftar programı, yemek duasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim