Vali Güngör Azim Tuna, çeşitli resmi ziyaretler ve programlara katılmak üzere Ürdün’ün başkenti Amman’a gitti.

Vali Tuna, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçisi Sedat Önal’ı makamında ziyaret etti. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyaret esnasında Büyükelçi Önal, elçiliğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye ve Ürdün arasında imzalanan serbest vize anlaşmasının önemine değinen Önal, yılda 100 binden fazla Ürdünlünün Türkiye’ye turist olarak gittiğini söyledi.

Ürdün halkının Türk insanını çok sevdiğini anlatan Büyükelçi Önal, Vali Tuna’ya “Burası da sizin eviniz istediğiniz zaman gelebilirsiniz” şeklinde ifade kullandı. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Önal, Vali Tuna’yı Ürdün’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Büyükelçi Önal’a, göstermiş olduğu misafirperverlikten dolatı teşekkür eden Vali Tuna, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir hakkında bilgi verdi. Kültür başkentliği süreci içerisinde birçok projeye başarıyla imza attıklarını kaydeden Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında yer alan Türkiye’nin Demiryolu tarihinin anlatıldığı “Eskişehir Demiryolu Kültürü Projesi” fotoğraf sergisine katılmak için Amman’a geldiklerini söyledi.

Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Eskişehir’in, 19. yüzyıldan itibaren demiryollarının kesiştiği önemli bir merkez konumuna geldiğini anlatan Vali Tuna, “125 yıl önce İstanbul’dan Ankara'ya ve Eskişehir'den de Konya'ya döşenen hatlar üzerinde şimdi Türkiye'nin Yüksek Hızlı Trenleri çalışıyor” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna, günün anısına Büyükelçi Önal’a 2013 TDKB anı tabağı takdim etti.

Editör: TE Bilişim