Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Cafer Eşen,  geçmiş 5 yıllık dönemde engelliler için çok şeyin değiştiğini kaydetti. Eski dönemlere bakarak sorunlarının giderek azaldığını belirten Başkan Eşen, derneğin çok faal çalışmalar içerisinde olduğunu bildirdi. Başkan Eşen, “Biz tabela derneği değiliz! Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz. Derneğimiz her zaman açıktır” dedi.

Son zamanlarda Eskişehir’de engelliler için yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Eşen, “Eskişehir engelliler için yaşanılabilir bir şehir. Eskiden mimari engellerimiz fazlaydı. Son yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte, engellilere gerçekten çok büyük değer verilmiştir. 5 sene önce bedensel engellileri sokaklarda gezerken pek göremezdiniz. Şuanda bizim derneğimizde herkesin akülü aracı vardır. Bundan 5 yıl önce böyle tam donanımlı araçlar yoktu. Bu yüzden başta hayırsever vatandaşlarımıza,  kamu kurumlarımıza, yerel yönetimlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajans çalışmaları kapsamında yoğun bir yıl geçirdiklerini dile getiren Vali Tuna, eşi Pervin Tuna’yla birlikte kendisini samimi bir ortamda karşıladıkları için Başkan Eşen ve dernek üyelerine teşekkür etti.

Derneğin ortak duygu ve düşüncelerini, isteklerini her zaman takip ettiğini bildiren Vali Tuna, “Engelli vatandaşlarımızın daha mutlu olması için devlet tarafından tabi ki yapılan çalışmalara ilaveten Eskişehir’de çok daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz.   Özellikle sosyal ortamların daha iyi, daha sağlıklı olmaları için yapılacak katkılar noktasında her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bir kez daha bilmenizi istiyorum” dedi.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde göçük altında kalarak hayatını kaybeden maden işçilerinin ülkeyi yasa boğduğunu belirten Vali Tuna, şöyle konuştu:

“Soma’da yaşanan acı olay için ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Soma’daki kaza bizi gerçekten derinden üzmüştür. Hükümetimiz de 3 günlük yas ilan etmiştir. Maalesef acılar hepimizin acıları. Temennimiz daha fazla kayıp olmadan geride kalan işçilerimizin sağ salim kurtulması. Belki içlerinde sakat kalan olacak ve hayatının geri kalan kısmına öyle devam edecek insanlar olacak. Ama yine de yaşam yaşamdır. Kutsal olan yaşamaktır. Temel felsefemizde devleti yaşatmak için, insanı yaşatmamız lazım. Engellide olsa her bireyden biz verebileceği katkıyı almamız gerekiyor. Onları da engelsiz bireyler gibi fark gözetmeden sürecin içerisine katmalıyız. Bu noktada da geçtiğimiz yıllarda, önemli mesafeler aldığımızı görüyoruz.”

Eskişehir’de bilinen belirli eksikliklerin zamanla giderileceğini söyleyen Vali Tuna, “Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece her şeyin üstesinden geliriz. Sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız için devlet olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Derneğin samimi ortamını çok beğenen Vali Tuna, engelli veya engelsiz insanların en büyük ihtiyaçlarından birinin böyle bir araya gelerek sohbet etmek olduğunu belirtti.

Başkan Eşen Vali Tuna’ya övgü dolu sözleri için teşekkür ederek, “Biz engelimizi bize engel olanlar olunca hatırlıyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Eşen’e ve dernek üyelerine teşekkür ederek, her zaman yanlarında olduklarını hatırlattı.

 

Editör: TE Bilişim