Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Pazar toplantıları devam ediyor. Yeni yönetim ile yapılan toplantıya CHP İl Başkanı Rıdvan Atan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç ve birçok CHP’li katıldı.

 

Toplantıda mevcut stadyumun yerine yapılması planlanan meydan projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu, Eskişehir valisine seslenerek şunları söyledi;

 “Sayın vali siz hükümet tarafından atanmış bir memursunuz. Kentteki en yüksek mülki amir olmanız sizi her konu hakkında yüksek bilgi sahibi yapmaz. Görev süreniz sona erdiğinde yeni görev yerine gideceksiniz. Ama bizler bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. Bu nedenle geleceğimizi ilgilendiren çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğu konularda bu kentte yaşayan herkesin fikrini almalısınız.”

 

Eskişehir’in şehir plancıları, mimarları ve mühendisleri olduğunu söyleyen Küçükoğlu, “Konu ile ilgili birçok çalışmalar olduğunu biliyoruz. Önerileri dinlemek zorundasınız. Yapacağınız en doğru şey  Çanakkale’den getirttiğiniz bir mimara proje çizdirmek yerine ortak aklı üretecek tüm siyasi parti, mühendis odalara, sivil toplum örgütleri ve belediyelerden görüş almalısınız” şeklinde konuştu.

 

TMMOB VE BAĞLI ODALARI YOK EDİLMEK İSTENİYOR

 

AKP iktidarının torba yasa ile kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin engellerini ortadan kaldırma hazırlığında olduğunu dile getiren Odunpazarı İlçe Başkanı Küçükoğlu, “Ülkemizde iş cinayetleri ve yolsuzlukların üzeri kapatılırken bu canların hesabını soran ve rant dağıtımına karşı toplumsal faydanın peşinde koşan TMMOB ve bağlı odaları AKP iktidarı tarafından yok edilmek istenmektedir. Yeni değişikliklerle mühendis, mimar, şehir planlama hizmetleri ve meslek örgütlerinin böl, parçala, küçült, etkisizleştir, yönet yaklaşımı ile odaların bağımsızlığı ortadan kaldırılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim