Eskişehir Valiliği, OHAL süresince yapılacak her türlü gösteri basın açıklaması ve eyleme ilişkin ‘Valilik Makamının İznine Tabi’ hükmü getirdi.
 
Eskişehir Valiliği 10 Ağustos 2016 itibari ile geçerli olan ve OHAL süresince de devam edecek bir genelge yayınladı. Genelgede açık ve kapalı alanlarda her türlü toplantı, gösteri, basın açıklaması ve eylemlerin Valilik iznine tabi tutulacağı belirtildi. İşte yayınlanan o genelgenin tüm detayları:
“FETÖ/PDY Terör örgütü planlarının bertaraf edilmesi özellikle açık alanlarda yapılacak gösteri yürüyüşleri, stant açma, oturma eylemi, çadır kurma, basın açıklamaları vb. etkinliklerde karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmemesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla;
2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17.Maddesi, 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 11/C Maddesi ve 2935 sayılı Olağan Üstü Hal  Kanununun 11. Maddesinin (m) bendi doğrultusunda;İlimiz merkez ve İlçelerinde yapılacak olan Kapalı ve Açık Yer Toplantıları,gösteri yürüyüşleri, stant açma, oturma eylemi, çadır kurma, basın açıklamaları vb. faaliyetlerin tamamı,Valilik Makamının 08/08/2016 gün ve 805 Sayılı Olurlarıyla Olağanüstü Hal süresince Valiliğimizin iznine bağlanmıştır.”
 
 

 
Editör: TE Bilişim