Vatan Partisi İle Başkanı Raif Eşkinat, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral hakkında konuştu. Eşkinat, “Dünyadaki tek düzgün lületaşı kanyağı olan bölge, kül dağlarına feda edilecek” dedi.

Termik santralin tarım alanına kurulacağını ifade eden Eşkinat, “Santralin alanı olarak gösterilen alanın tamamına yakını sulanabilir ve tarım için çok değerli arazi niteliğinde olup bölgedeki tarımsal etkinlik nedeniyle canlılık oluşturan yerleşim merkezleri bulunmaktadır. Bu bölgedeki tarım ve buna bağlı nüfus ekonomik gücünü kaybederek bölgeden atılmış olacaktır” şeklinde konuştu. 

'Cıva solumak istemiyoruz' diyen Eşkinat, “Linyit bünyesindeki yüksek cıva miktarının nasıl giderileceğinin belirlenmemesi ne tür bir çevresel felakete yol açacağının göz ardı edilmiş olması da ilginçtir. Cıva solumak istemiyoruz. Vatan Partisi olarak bu projenin insana ve çevreye vereceği zarar nedeniyle astarı yüzünden pahalı olacağına inanıyor bu zorlama ve topluma zararlı karardan dönülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim