DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, vergi adaleti  sağlanması için kamuoyuna açık ‘vergi adaleti istiyoruz’ başlıklı imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.
Vergide adaletsizliğin bordrolu çalışanının belini büktüğünü belirten Arı, “Ücretlerde uygulanan vergi dilimleri nedeniyle yıl sonuna kadar çalışanların eline geçen ücret buharlaşmaktadır. Kazancımız sadece ücretlerimizden kesilen SGK gelir vergisi damga vergisi, fon kesintilerinin yanı sıra tüketim vergileri KDV, ÖTV, özel iletişim vergisi vb. adı altında devlete vergi olarak dönmektedir” dedi.
Devletin, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok” ilkesini hayata geçirmemesi nedeniyle faturanın ücretliye kesildiğini belirten DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı şunları söyledi: “Yapılan çalışmalar göstermektedir ki ülkedeki toplam servet, gelir ve sermaye karlarında elde edilen verginin yüzde 43’ü ücretlilerin cebinden çıkmaktadır. Bizler Metal işçileri, toplumsal huzurun ve barışın sağlanması adaletli bir vergi sistemi politikasından geçtiğini bir kez daha yineliyoruz. Bunun için; asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını ve asgari ücreti aşan kısmı için gelir vergisi kesintisinin yüzde 10 sabitlenmesini talep ediyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim