Türk Büro-sen Şube Başkanı Alp Arslan, vergi dairesinde yaşanan tedbirsizliğe karşı uyardı. Arslan, "Koronavirüs tehlikesine karşı Devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirmiştir 
Bu kapsamda son olarak
26 Ağustos 2020 tarihli resmî gazetede 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlanmış salgının yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla Kam kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü mesai yeniden getirilmiştir.
Bu bağlamda Eskişehir Vergi Dairesi Başknlığı derhal dônüşmlü mesaiye geçmiş iki hafta uygulamıştır. Ancak ülkede salgın hızla ivme kazanırken Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı 14 Eylül 2020 tarihinde bu uygulamaya son vermiştir. 
Bu durum personelde büyük kaygı ve endişe yaratmış olup sendikamız derhal 22 Eylül 2020 tarihinde  2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine uygun olarak dönüşümlü mesai uygulamasına geçilmesini ve temizlik masafe ve maske kurallarının arttırılarak kurum tabibi tahisinin sağlanması hususunda yazı yazmıştır. 
Cevabi gelen yazı ise gerektiği zaman uygulanacaktır şeklindedir.
Kurum temizliği tuvalet temizliği hijyen maske dağıtımı konusunda İdari Mali işler Grup müdürlüğü gereken özeni göstermemiş 
Felaket adeta geliyorum demiştir.
Korkulan olmuş Pazartesi günü salgın Eskişehir Vergi Dairesinde patlamış ilk etapta yapılan 60 testten ve sonraki gün ilave yapılan 15 testten 40 a yakın pozitif vaka çıkmıştır.2 ağır hastamız bulunmaktadır.
Bu bağlamda BAŞKANLIK bünyesinde bir çok müdürlük kapatılmıştır.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı yaklaşık 600 personelin çalıştığı büyük bir kurum olup ayrıca pozitif çıkan personelin içinde çaycı ve temizlikçi olduğu düşünülürse tüm personele test yapılması gerekmektedir.
Gece gündüz mesai mefrumu gözetmeksizin çalışan Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları kendileri ve ailelerinin sağlığı için bunu haketmektedir.
Ancak kurum şuna kadar toplu test için harakete geçmemiştir.

Biz Türk Büro Sen olarak yetkililerden durumu ele alıp önce çalışan sağlığını sağlayacak ortamın oluşturulmasını ve tüm personele test yapılmasını talep etmekteyiz. 
Biz sendika olarak bunun takipçisi olacağız.
Ayrıca Eskişehir halkından çok ivedi işleri olmadıkça Vergi Dairesine gitmek yerine İnternet ortamında İnteraktif Vergi Dairesi linkini kullanmalarını rica ediyoruz."

Editör: TE Bilişim