Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı İrfan Günel mesleğin 172’nci yıldönümü dolayısıyla meslektaşlarını kutladı.

Veterinerlik mesleğinin 172’nci yıldönümünde Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakan veterinerler, basın açıklaması yaptı. Veterinerler adına açıklama yapan Oda Başkanı İrfan Günel, gıda ile ilgili her alanda, toplum sağlığının korunmasında çok önemli görevler üstlenen meslektaşlarının çoğu zaman zor şartlar altında mesleklerini sürdürdüklerini kaydetti. Günel, hayvan sağlığı ve refahının korunmasında toplum sağlığı, koruyucu hekimlik hizmetleri, gıda güvenliği gibi pek çok konuda hizmet veren veterinerlerin aynı zamanda bilimsel çalışmalara da imza attığını söyledi.

YÖNETİCİ OLARAK GÖREV ALMALI

Artan nüfusa paralel olarak tarımsal ürünlere olan talebin büyüdüğünü dile getiren Günel, “Buna karşılık dünyamızın temiz su ve tarım alanları hala azalmaktadır. Artan talebi karşılamak ve bunu dünyanın eko sistemini koruyarak yapmak ancak bilimsel üretim süreçleriyle aşılabilir” dedi. Günel şöyle konuştu: “Ağır çalışma koşullarında hizmet veren meslek grubumuzun yıpranma durumu düşünülerek, önceki yıllarda olduğu gibi emeklilikte özel uygulamalara tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Hayvancılık ve hayvansal ürünlerle ilgili kamu ve özel kuruluşlarda meslektaşlarımızın yönetici olarak görev almalarının problemleri daha hızlı çözeceğine inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim