Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal, MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli sözleşmeli memurlar için öngörülen kadro düzenlemesinin çalışanlar adına memnuniyet verici olduğunu ancak kanun teklifinin adaletten yoksun olduğunu söyledi. Köksal'ın açıklaması şöyle; "

 Mevcut yasa teklifinin Sağlık Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli personel dahil Kamu Kurumlarında ki tüm sözleşmeli personelleri kapsaması gerekmektedir. 

Gençlerin iş bulma umudu ile herşeyi göze alarak 4/B, 4/C, 4+2 gibi istihdam modelleriyle göreve başlamaları ayrıca Devlet Memurluğu adı altında farklı kadrolar, farklı istihdam modelleri bölünmüş aile yapısını oluşturmakta, kamusal alanda iş barışını bozmakta ve fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır.

Üzülerek belirtmek gerekirse hangi üst akıl yüzbinlerce memurun kaderini Milli Eğitim ve Diyanet olarak kısıtlar. Büyük Türkiye idealinde 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna yakışmayan bu tutum ve alınan karardan ivedilikle vazgeçilmelidir. 

Zor şartlar altında büyük bir özveri ve bedel ödeyerek hizmet veren sağlık çalışanlarının yapılan bu çalışma dışında tutulması düpedüz akıl tutulmasıdır.

Bürokratların ve Vekillerin 31 Mart seçimleri öncesi bütün memurları kapsamayan yüzbinlerce memurun beklediği haberi yine 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi sadece 2 meslek grubuna indirmeye çalışmaları ile neyi amaçladıkları iyice irdelenmelidir.

Hal böyle iken İlgili kanun teklifi bu haliyle kadüktür ve çıkması halinde vicdanları yaralayacaktır.

Bu kapsamda ilk adımdaki eksikliklerin giderilmesi ve teklifin kapsamına kurum, unvan, görev yeri ayrımı olmaksızın bütün sözleşmeli personelin dâhil edilmesi gerekmektedir.

Sağlık çalışanları için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

#SözleşmelideAdalet

Editör: TE Bilişim