Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım yetim çocuklar ile çektirdiği fotoğraf ile yayınladığı bayram mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bayramlar, inananların kardeşliğini, insanların paylaşma ve dayanışma duygusunu, umudu, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günler olması itibarıyla büyük bir imkândır. Katliamların son bulması, savaşın bitmesi, barışın hâkim olması, terörün insanlığın gündeminden çıkması için en büyük mesajlar bayramlarda gizlidir.
İbrahimî bir sadakatin ve İsmailî bir teslimiyetin yaşayan en güzel örneği olan Kurban Bayramı, bir yakınlaşma imkânı olarak Rahman’ın kullarına en güzel lütfudur. Bizi bu lütfa eriştiren Rabbimize hamd ediyoruz. Hac ibadetiyle birlikte düşünüldüğünde, Kurban Bayramı, hakikate yönelme, karşılıksız sevme, bağlanma, duayla yaşama, yardımlaşma, paylaşma ve fedakârlık günüdür.
Şahsi, yerel ve evrensel ölçekte yaşanan bütün sıkıntılara rağmen bayram, hayatı umutsuz, bezgin, yılgın yaşamamak, varlığı canlı, ümitli kılmaktır; kötülüğe yenilmemek, iyiliğe dayanmak, iyilikle ve iyilerle direnmek; dostluğu, sevgiyi, hoşgörüyü bereketlendirmektir.
Hüznün, acının, yoksunluğun, yoksulluğun ve adaletsizliğin kol gezdiği dünyamızda, Kurban, muhtaçların, ezilenlerin, vatansızların, garip ve yalnızların tebessümüdür. Bayram, her şeyden evvel iman eksenli olarak hayatımızın, benliğimizin ve ilişkilerimizin muhasebesini yaparak, hayatın ve varlığın aşkın, coşkun yanını görmek, yakınlaşmak, kucaklaşmak; her yerde iyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dostluğu yaşanılır kılarak yaygınlaştırmaktır.
Paylaştıkça çoğalacak zenginliğimizi, en yakınımızdan başlayarak bütün ümmete hatta insanlık coğrafyasına yaymalıyız. Bugün ekonomiden sosyal hayata kadar çeşitli sıkıntılarla sınanan insanlığın bayram iklimine ihtiyacı vardır.
Bugün, yeni bir ruhla, bizi yenileyecek bir ruhla idrak ettiğimiz Kurban coşkusunu; kardeşliği, barışı, sevgiyi, içimizden dışımıza güçlü atılım ve açılımla yaymanın, evrenselleştirmenin; mutlak iyiliğe dayanmanın, inancın canlandırıcı ruhunu, iklimini yaşamanın ve bunun gücünü göstermenin vaktidir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığı köleleştiren zalim düzeni ve sahiplerini, zenginliği tekelleştirerek insanlığı fakirleştiren kapitalist müstekbirleri, emeği sömüren, alın terinin hakkını vermeyen menfaatperestleri hayatımızdan çıkaracağımız günlerin özlemi ve tüm mazlumların cesaretle birliklerini bereketlendirecekleri günleri getirmesi umuduyla Kurban Bayramımızın ümmet ve millet olarak kenetlenmemizi sağlamasını temenni ediyor; insanlık için esenliğe, İslam âlemi için bereketli bir birliğe vesile olmasını diliyoruz."

Editör: TE Bilişim