TÜRK İŞ İl temsilciliği, DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB İKK, Eskişehir Tabip Odası tarafından  Eskişehir Hamamyolu Yediler Parkı’nda kurulan ‘Yas Çadırı’na Eskişehirliler ilgi gösterdi.

Burada nöbette bulunan işçilere başsağlığı dileyen Eskişehirliler açılan’Taziye defteri’ne de duygularını dile getirdi. Yas Çadırı’nda görevli olanlar;  hangi sendika veya meslek odasından olursa olsun çadırda Maden İşçileri gömleği ile nöbet tutuyor.

Dün öğleden sonra açılan taziye defterine bugüne kadar 400 Eskişehirli duygularını dile getirdi. Taziye defterinden dile getirilen duygulardan bazıları şöyle:

“Neler yazacağımı bilemiyorum. Hep düzgün yaşamaya çalışıp, düzgünlüğü 65 yıldır hayatımda telkin ve sohbet ağırlığı yapmama rağmen çok üzgünüm. Odunun bile düzgününü seçin bir Yunusemre gibi ozanımızın odunları gibi… Bir gün her şey, hukuk, adalet düzelecektir.”

“Kontrol ve denetimlerin laf olsun diye değil gerçekten yapılması en kıza zamanda maddi ve manevi yaraların sarılmasını yürekten diliyorum. Söyleyecek çok şey var ama..”

“Çalışma şartlarının iyileştirilmesi yeni katliamlara sebebiyet verilmemesi devletin olaya el atmasını, bedava kömür dağıtmayla bu işlerin olmayacağını, mecliste verilen önergelerin göz önüne alınmasını, çoğunluklarına güvenmemelerini bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim