GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan başkanlığında gerçekleştirildi. 
2014 yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, belde ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlerinin yanı sıra İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Rıza Dalan, kentte 2014 yılı III. dönem sonu itibariyle 22 yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiğini, 8 sektörde biten proje sayısının 51, devam eden 190, başlanmış 29, ihale sürecinde olan 23 ve hazırlık aşamasında olan 11 projeyle toplam 308 adet proje bulunduğunu, yatırımcı kuruluşların sektörel anlamda toplam ödeneğinin 612 milyon 587 bin 276 TL olduğunu ifade etti.
Toplantıda kurumlar arası koordine gerektiren hususlar, karar altına alma amacıyla masaya yatırıldı. Bazı kurumlar, koordine gerektiren sorunlarını dile getirerek çözüme kavuşturmayı hedefledi.
Toplantıda konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal, ilçedeki yolların sorunlarını, ilçe sınırlarındaki av bölgesi ve av ile ilgili alanların genişletilerek avcılığa kapatılmasını istedi. Başkan Uysal, yasak av yapıldığını da dile getirdi. İlçede yeni bir mağara keşfedildiğini kaydeden Başkan Uysal, çok büyük bir mağara olduğunun söylendiğini ve ilçe halkı için tehlike unsuru oluşturabileceği için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce incelenmesini talep etti.
Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir ise, kentteki devam eden ve planlanan yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü karşısında yer alan kendilerine ait arazi ile ilgili gerekli kurumlara İmar değişiklik talebinde bulunduklarını ancak geri çevrildiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim