Tepebaşı Belediyesi Haziran ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan önce Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu.


ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULMALI

Soma’da yaşanan maden faciasına da değinen Belediye Başkanı Ahmet Ataç şunları söyledi: “Amerika’ya Almanya’ya özeniriz bir çok konuda, onlar maden kazalarını en aza indirmişler. Biz 2014 yılında böyle bir kaza ile karşı karşıyayız, gelişmişliğimizi gösterecek konular bunlardır ama maalesef hala bile bile böyle üzücü kayıplar yaşıyoruz, dileğimizi bundan sonra böyle üzücü olayların olmaması, bundan sonra alınacak tedbirlerin konuşulması gerekiyor. Ailelerimizin üzüntüsünü paylaşıyoruz, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet acılı ailelere de sabır diliyoruz.”

 

Toplantıda Yaşam Köyü Projesi’ni de anlatan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, projede gelinen noktayı açıkladı. Alanda 12 tane Tepebaşı mülkiyetinde olmayan konut bulunduğunu ifade eden Ataç, “Alzheimer hastaları kaçtıkları için bunları da satın alarak o arazinin ibrazını sağladık” dedi. Ataç şöyle konuştu: “Buradaki şansımız yapılan villaların 3’ü, 4ü bir arada olmasıydı. Konutlardan birini Eskişehir Alzheimer Derneği’ne tahsisi ettik. Şu anda merkezde yoğun bir tadilat var, tadilatları hayırsever vatandaşlar üstlendi, buranın bütününe Yaşam Köyü adı veriyoruz”

250 KİŞİ FAYDALANACAK

Burada 3 başlıkta hizmet verileceğini kaydeden Ataç şunları söyledi: “Alzheimer hastalarına, engellilere ve yaşlılara konuk evleri olacak. Yaşlıları alacağımız bir ünite daha bitti bununla ilgili yönetmelik hazırlanıyor. Burası bitince yaklaşık 250 insanımız kullanacak buranın değeri bitince 30 milyon civarında olacak. Yeşil alanla ilgili yeni bir proje geliştiriyoruz seralar hobi bahçeleri gibi etkinlikler yer alacak. Burası bittiğince tüm Türkiye’nin her yerinden bu projeyi görmek için insanlar gelecek, böyle önemli bir hayır işi yapmanın iç huzuru ile bunu her yerde anlatabiliyoruz.”

Editör: TE Bilişim