Haber: Erdoğan Ekiner

Türk Tabipler Birliği'ne bağlı Eskişehir_Bilecik Tabip Odası ve SES_Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi doktor ve sağlık çalışanları,  doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını protesto etmek ve tepkilerini kamuoyuna yansıtmak için 15 martta Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda olacaklarını açıkladılar. Eti Park'ta doktorlar, şiddet olaylarını sonucu ölen doktorların fotoğrafları da yer aldı ve nasıl öldürüldüklerini de seslendirdi.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, onlarca doktor ve sağlık çalışanının şiddet olayları sonucu yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi ve önlem alınması istendi. Ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet ortamının oluştuğunu belirtilen açıklamada, doktorların büyük oranda, iş güvenliği ve güvencesi olmaksızın çalıştığı belirtilerek, "15 Marta giderken sağlık çalışanların can güvenliğinin, iş güvencesinin ve gelecek güvencesinin sağlanmasını istiyoruz,"dedi. Yılmaz TTB'nin açıklamasının tüm illerde gerçekleştiğini belirtti .

"BEYAZ MİTİNGTE BULUŞALIM"

TTB Genel Sekreteri Bülent Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü. "Can güvenliğimiz yok. Can güvenliğinin olmadığı ortamda sağlık hizmeti de verilemez. 15 Martta beyaz önlüklerimizde Ankara'da olacağız. Tandoğan meydanında tüm halkın, çocukların sağlık haklarını savunacağız.Sağlık çalışanlarına yönelik sözel ve fiziksel şiddetin son bulması için, sağlıkta taşeronlaşma ve özelleştirmenin son bulması için 15 martta beyaz mitingde buluşacağız. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" denildi. Doktor Bülent Nazım Yılmaz, sağlıkta yaşanan durumdan, özelleştirmelerden, sağlık hizmetlerine ödediği bedelden rahatsız olan herkesi ve tüm sağlık çalışanlarını mitinge beklediklerini de belirtti.

Editör: TE Bilişim