Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve meslek odaları ile buluşmaya devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak Eskişehir Oto Galericileri Yardımlaşma Derneği (ESGAD) üyeleri ile bir araya geldi.

Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Evren Olcay tarafından düzenlenen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, ESGAD Başkanı Haluk Olcay ve dernek üyeleri katıldı.

Programda konuşan Başkan Kurt, 2. el otomobil satışı ile ilgili bir yapılan düzenlemeye dikkat çekti. Bu düzenlemenin ciddiye alınması gereken bir düzenleme olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Burada birlikte ne yapabiliriz. Şehir merkezindeki galerileri kaldıralım ve bir an önce onların yer bulmasına yardımcı olalım. Bu noktada biz birlikte çalışabiliriz ve çalışmalıyız da. Hem şehir içindeki trafiği rahatlatmak için hem de sizin ticaretinizi kolaylaştırmak için çalışmalıyız. Biz bu yönetmelik çıktıktan sonra başkanlarla görüştük ve şehir içinde bu tarz bir iş yeri için ruhsat vermeme kararı aldık. Yasal ve statüye uygun olmayanın şehir içinde araba satışına izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan galericilerin de etkilendiğini belirten Başkan Kurt, ekonomi düzelirse galericilerin işlerinin de düzelebileceğini söyledi. Türkiye’de ekonominin

ne den bu hale geldiğinin doğru bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt,  “17 yıldır ezici bir çoğunlukla iktidarda olan bir parti üretimsiz bir ekonomi yarattı. Bunun sonucunda da bu tablo ortaya çıktı” diye konuştu. 5 yıldır Odunpazarı’nın Belediye Başkanı olduğunu dile getiren Başkan Kazım Kurt, bu beş yılda Odunpazarı’nı bilinir, tanınır; turizm açısından da önemsenir bir hale gelmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Başkan Kurt, “Ciddi işler yaptık. Belediyenin halka yönelik hizmetlerini katlayarak büyüttük. Geçmiş dönemde 1 tane meslek edindirme merkezi vardı, şimdi 11 tane oldu. Biz bu hizmeti Eskişehir’in kenar mahallelerine götürdük ” dedi.

Editör: TE Bilişim