Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in mazeretli olduğu için Aydın Ünlüce’nin meclise başkanlık yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı son oturumunda yaya geçitleri gündeme geldi.

Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan, Atatürk Bulvarındaki ve Hamamyolu’ndaki yaya geçitlerinin birbirine çok yakın olmasından dolayı fazla kaza yaşandığına ve vatandaşın bu konudan dertli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda İç İşleri Bakanlığının yaya geçitleri konusunda sürdürdüğü kampanyalar AK Partili Meclis Üyeleri tarafından meclis gündemine getirildi.

Gündem dışı söz alan AK Partili Murat Özcan, Atatürk Bulvarındaki ve Hamamyolu’ndaki yaya geçitlerinin birbirine çok yakın olmasından dolayı fazla kaza yaşandığına ve vatandaşın bu konudan dertli olduğuna dikkat çekti.

Yaya geçitleri düzenlenmeli

Son birkaç aydır İç İşleri Bakanlığının almış olduğu inisiyatifle bazı trafik kurallarının özellikle yerine getirilmesi konusunda ciddi bir gayret var, kampanyalar ve istekler bulunduğunu belirten Özcan, “Valilik ve Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla. Bunlardan bir tanesi de yaya geçitleriyle ilgili olan hassasiyetlerdir. Dolayısıyla yaya geçitlerinde vatandaşlarımızın trafik kurallarına uygun bir şekilde geçebilmesini sağlamak adına aylardır beri inisiyatif alınıyor. Fakat burada bir sorun tespiti var. Örneğin Hasan Polatkan Bulvarında ışıklara çok yakın yaya geçitleri ve birbirine çok yakın yaya geçitlerinden dolayı her gün kazalarla karşı karşıyayız. Yaya geçidi uygulamaları tekrar gözden geçirilmelidir” diye konuştu.

Meclisi yöneten Aydın Ünlüce, “Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Trafik konusunda verilen önergeyi alıyorum. Kasım ayı toplantısında gerekli açıklamayı yapalım” ifadelerini kullandı.

50 yeni otobüs

Öte yandan 15 madde görüşüldü.

Mecliste Hayvanat Bahçesi Tropik Merkez içerisinde bulunan hediyelik eşya büfesinin Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKENT A.Ş. tarafından aylık 600 TL kira bedeli ile 5 yıl süre işletilmesi oyçokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi'nin bilet gelirlerinin bilet basım ücreti düştükten sonra engelli öğrencilere burs olarak dağıtılması hususunda öğrencileri belirleyen komisyonun oluşturulma süreci değişti. Komisyona üye olacak 2 öğretim üyesi daha önce Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri rektörleri tarafından seçilirken, yapılan değişiklikle Yılmaz Büyükerşen ya da ailesinden biri tarafından belirlenecek. Görüşülen gündem maddesi AK partililerin ret oyu verdi. Madde oy çokluyla kabul edildi.

2017 yılında bütçe olmamasından dolayı alınamayan 50 otobüsün de bu yıl alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Editör: TE Bilişim