Tüketici Destekleme Derneği(TUKDES) Çözüm Merkezi Başkan yardımcısı Seydi Kartalca, her türlü bisiklet ve araç trafiğinden arındırılmış yaya yollarındaki tehlikeye dikkat çekerek emniyet ve yerel yönetimlerin acilen tedbir almasını istedi.

Bir çok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de UKOME kararı ile şehirlerin kalabalık ve yayaların yoğun olduğu bölgelerde bazı yolların tüm araç, motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet trafiğine kapatıldığını belirten Kartalca, “Buna rağmen yayalara tahsis edilmiş alan ve yollarda bir çok insanımız bu yasaklardan habersiz veya bilerek bisiklet/elektrikli bisiklet kullanmaktadır. Yayalara en çok tehdit oluşturanlar ise paket servisinde yoğun olarak kullanılmakta olan elektrikli bisikletlerdir” dedi.

Bisiklet kullanımı günümüzün yoğun trafiğinde insanların ulaşım sorunlarını çözebilecek uygun bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden TUKDES Çözüm Merkezi Başkan yardımcısı Seydi Kartalca şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin şehrin tamamını kapsayacak ve kesintisiz bir ulaşım sağlayacak şekilde bisiklet yolları yapması gerekmektedir.  Özellikle yaşlı, çocuk ve bayanlar olmak üzere bu konuda derneğimize ulaşan bir çok vatandaş karşılaştıkları sıkıntıları dile getirmiştir. TUKDES Tüzüğü 3. Madde 8. Fıkrasında belirtildiği gibi; ‘Sağlıklı, temiz, güvenli ve insanca yaşanabilir bir çevreye sahip olmak hakkı olarak belirlenmiş bulunan evrensel ve Ulasal tüketici haklarının toplumda tanınması, öğretilmesi, bu hakların kullanılmasının sağlanması, hak ihlalleri karşısında tüketicilerin kendisini koruyabilecek girişimlerde bulunmalarının sağlanması ve tüketicinin haklarını koruyabilmesi adına..’ Tüketicilerin yayalaştırılmış bu alanlarda can güvenliği endişesi taşımadan huzur içinde hareket edebilmesi için ilgili emniyet birimleri ve yerel yönetim yetkililerinin biran önce motorsiklet, bisiklet/elektrikli bisiklet anarşisine dur demesi ve gerekli tedbirleri almasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim