Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen 27 yıldan bu yana dernek olarak hizmet verdiklerini Türkiye genelinde yüz binin üzerine gence burs olanağı sağladıklarını belirterek kardelen kızların öğretmen, doktor olduklarını söyledi.
Yaşama katılmalarına maddi zorlukları bir nebze de aşmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Akmen, kırsal kesimde eğitimden yararlanamayan ve ÇYDD sayesinde yaşama tutunan kardelen kızlarının meslek sahibi bireyler olarak yurdun her yerinde hizmet verdiklerini kaydetti.
Kurucu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın açtığı yolda her zaman olduğu gibi maddi zorluk içinde olan başarılı öğrencilerinin yanında olmak istediklerin belirten ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, eğitim için bağış ya da katkıda bulunmak isteyen duyarlı Eskişehirliler 234 33 20 nolu telefondan şubemize ulaşabilirler. Eğitim hakkından yararlanmak, meslek sahibi olmak ve çağdaş bireyler olarak topluma hizmet isteyen gençlerimiz desteğinizi bekliyor” diye konuştu.
Akmen, eğitilmiş kızların yarının anneleri olarak gelecek nesli çağdaş değerlerle oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
 
 
Editör: TE Bilişim