Odunpazarı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan Ayı olağan meclis toplantısı 8’inci birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 3 adet gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinin 2 tanesi oy birliği ile 1 tanesi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

 CHP grubu adına konuşanlar arasında yer alan Ali Haydar Çelik güncel konular hakkında görüşlerini paylaştı.   

Eskişehir Atatürk stadyumu ve Eskişehirspor ile ilgili görüşlerini aktaran Çelik, “Biliyorsunuz Atatürk stadyumu yıkıldı, yeni stadyumun ismi henüz konulmadı. Yeni stadyumun isminin Atatürk Stadyumu konulması için Odunpazarı meclisinde tavsiye kararı alınmasını öneriyorum.  

Eskişehirspor ile ilgili desteğin artırılmasını öneriyorum”dedi.

MURAT ÖZCAN CEVAP VERDİ

Çelik’in konuşmalarından sonra söz alan Ak Parti sözcüsü Murat Özcan şunları söyledi, “ Eskişehirspor’a destek ve stadyum isim hakkı ile ilgili de konuşan Özcan, “Millet bahçesi yapıldığı tarihte Türkiye’de olmayan bir yatırım yapıldı. Eskişehirspor bugün ciddi anlamda çıkmaz içerisindedir. Bütün Türkiye’de stadyum isim hakları kulüplere ciddi para sağlamaktadır. Ali Haydar beyin stadyumun isminin Atatürk stadyumu olarak kalmasıdır. Bizce de hiçbir sakıncası yoktur. Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediyeleri bir araya gelirler Eskişehirspor’un kaynak sorununu çözerler  bizde meclislerde el kaldırın derlerse hukuksal bir yönü yoksa el kaldırmaya hazırı”dedi.

 ESKİŞEHİRSPOR YÖNETİMİ GIRTLAĞINA KADAR SİYASETE BULAŞMIŞTIR

Eskişehirspor konusuna da değinen Kurt, “Eskişehirspor Eskişehir’in ortak değeridir. Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehirspor’a her dönem destek olduk. Başkanı kim olursa olsun bizim için fark etmedi. Eskişehirspor yönetimi gırtlağına kadar siyasete bulaşmıştır. Eskişehirspor yönetimini Adalet ve Kalkınma Partisi oluşturmuştur. Bu yanlıştır. Eskişehirspor yenildiğinde ben de üzülüyorum, MHP’li bir arkadaşım da üzülüyor. Ama Eskişehirspor’u karar alma süreçlerinde Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımız politize etmemeli. Adalet ve Kalkınma Partili birisi yönetimde olabilir. Ama o iş ayrıdır bu iş ayrıdır diye bakmalı. İnşallah zamanla düzelir. O zaman insanlarla daha rahat kucaklama şansı elde eder.”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim