Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda Kalabak suyu dağıtımında yaşanan sıkıntılar Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e soruldu. Gündem dışı söz alan Ak Partili Murat Özcan, şehirde büyük bir su sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, sorunun ne zaman giderileceğini sordu.

Başkan Yılmaz Büyükerşen, yeni su kaynaklarının yaratılması gerektiğini vurguladı.

Asıl sorunun suyun az olması olduğunu vurgulayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “ Bu nedenle yapacak bir şeyiniz yok. O nedenle bu sıkıntıyı çekiyoruz. Kar yağdığı zaman bayram ettim. Ümidimiz artmaya başladı. Bir tane rezervinizde su bitmişti, su gelmeye başladı. 2 hafta sonra düzene gireceğini düşünüyorum” dedi.

Büyükerşen, kalabak suyunun üç kaynağın birleşmesiyle meydana geldiğini belirterek, “ Bu su coğrafi yapısı gereği karın erimesiyle oluşan kaynak. Eskişehir’in nüfusu o zamanlar 16 bin. Nüfus yettikçe kaynak yetmiyor. Seçilip geldiğimizde İnönü’den su alıyormuşuz. Onun parasıymış. Yeni ishale projesi öyle başladı. Yatırım yapıldı. 3 ay gibi zamanda 46 kilometreyi yaptık. Ama şimdi nüfus arttı ve su ihtiyacı arttı. 5 senedir aklımı kurcalıyordu. Çünkü Eskişehir nüfusu çok artıyor. Gelenler de kalabak suyu içmeye başladı” diye konuştu.

Su azalıyor, nüfus artıyor                                                                               

Yeni bir kaynak bulmaları gerektiğini ifade eden Büyükerşen, “Eskişehirli alışmış kalabak suyu içmeye onun için çareler arıyoruz. Yeraltından çıkan su Çifteler tarafından kullanılıyor. Çiftelerin kullanımından sonraki suyu Eskişehir’e getirip su kaynağı sağlanacağını düşündüm, bunu inceledik o bizi aşan bir yatırım. Belediye başkanı olarak Su ve Orman bakanlığına yazılar yazdım, yatırım programını almalarını istedim, Eskişehir’in su ihtiyacını düşünmek zorundayız. Eroğluna da söyledim. Programa alınmadı. Resmi yazı yazmanın faydası yok. Sonra meslektaşım olarak yazdım. Hala ses çıkmadı” diye kaydetti.

Sorunun aslının sulardaki azalma olduğunu dile getiren Büyükerşen,

“Yapacak bir şeyiniz yok. O nedenle bu sıkıntıyı çekiyoruz. Kar yağdığı zaman bayram ettim. Ümidimiz artmaya başladı. Bir tane rezervinizde su bitmişti su gelmeye başladı. 2 hafta sonra düzene gireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Denetim Komisyonu üyeleri seçildi

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında denetim komisyonu üyeleri belirlendi.

Denetim komisyon üyeliğine CHP’den Aydın Ünlüce, İbrahim Arslan, Mustafa Önder. AK Parti’den ise Orhan Durmuş ve Özlem Yalçın seçildi. Meclis tatil ayı ise Ağustos olarak belirlendi.

Günyüzü belediyesi cenaze nakil aracı bağışlandı

Mecliste Günyüzü Belediye başkanlığına bir adet cenaze nakil aracının bedelsiz devri ile bir otomotiv şirketinin Büyükşehir Belediyesine iki adet cenaze nakil aracı bağışı görüşüldü. Her iki madde de oy birliğiyle kabul edildi.      

Editör: TE Bilişim