Akdeniz güvenlik şirketi çalışanları Espark Alışveriş Merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasında, açılan yeni hatlardan yeterli ilgiyi alamadığı için Batıkent, Çamlıca ve Yenikent hatları üzerinde çalışan 52 kişiyi işten çıkardığını, ayın 4’ünde de 20 kişinin daha işten çıkarılacağının kendilerine söylendiğini belirttiler. 

HABER VERİLMEDEN ÇIKARILDIK

İşten çıkarılan kişiler adına konuşan Emre Güngör, “ Ben ve arkadaşlarım bugün burada ESTRAM Ulaştırma Hizmetleri’nin bize karşı haber vermeksizin yaklaşık 50 arkadaşımızın işine son verdiği için toplandık. İş başvurusunda yeni hatların açılacağı ve ihtiyaç olduğu söylendi. Fakat biz işe başladığımızda gördüğümüz hatların işlemediği ve yolcu bulamadığını gördük” dedi.

 Eskişehir’e ulaşım hizmetleri sağlayan ESTRAM’ın önceden bir fizibilite çalışması yapmadığını görüyoruz diyen Güngör, “Estram maddi olarak ülkenin üst düzey sınıfında yer alan halkın evinin önüne tramvay götürmüştür. Yanlış anlaşılmasın tabii ki o zengin kesim diye tabir edilen kısımın da ulaşım hakkıdır. Fakat adamın arabası tramvaydan daha pahalı ki zaten geneli iş adamı olduğu için hat kullanmıyor” şeklinde konuştu.

BİZİ NEYE GÖRE İŞTEN ÇIKARDILAR

Güngör, “Bizim sormak istediğimiz şey bu hattın çalışmayacağı apaçık görülürken siz neden görmediniz. Bizi işten çıkarırken bahaneniz buydu. Fakat bizimle beraber girip çıkarılmayanlar var. Gönül isterdi ki kimse çıkarılmasın ama biz öğrenmek istiyoruz bizi neye göre işten çıkardılar. Bir sürü arkadaşımızın geleceğe yönelik planlarına dem vuruldu. Haber vermeden toplantı var diye çağırıp, hakkınızı helal din dediler. Biz işimizi ve yasal haklarımızı geri istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim