AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Kadına seçilme hakkının verilişinin 80’inci yıldönümüne ilişkin açıklama yaparak, “Yeni Türkiye'nin yol haritasında kadınlarımız daha güçlü ve daha etkin olarak görev alacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

Demokrasiyi güçlendirmek ve kadının hak mücadelesini taçlandırmak adına Kadının Seçme Hakkını almış olmasının birçok anlam taşıdığına değinen Can, “80 yıldan bu yana bu hakkı geliştirmek ve güçlendirmek adına yapılan çalışmaların sadece son on yılda yoğunlaşmış olması dikkat çekmektedir” diye konuştu. Atatürk'ün kadına verdiği önemi, ülkeye katacağı değeri anlamayan iktidarların yerini bugün kadını siyasetin ve hayatın nesnesi değil öznesi sayan bir iktidar aldığını ifade eden Milletvekili Can, “Kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla birlikte inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınlarımız yarınlara daha güçlü hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

 

DAHA ETKİN GÖREV ALACAK

 

“Sivil toplum hayatından, siyasete, çalışma hayatından aile hayatına her alanda kadına pozitif ayrımcılığı anayasa ile güvence altına alan AK Parti bu anlayış ve misyonla fırsat eşitliğinin savunucusu olmaya devam edecektir” diye konuşan Can, “Kadına seçilme hakkının verilişinin 80’inci yılında kadınlarımız Cumhurbaşkanımızın iradesi, başbakanımızın himayesinde şekilci zihniyetin esaretinden ancak kurtulmuş, fikre önem veren, düşünceleriyle öne çıkan bir duruma gelebilmiştir” dedi. Can, “Yeni Türkiye'nin yol haritasında kadınlarımız daha güçlü ve daha etkin olarak görev alacağına yürekten inanıyorum. Kadınlarımız için bu anlamlı hakkın artık verilerek değil, alınarak kazanıldığının konuşulması dileğiyle tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim