Vergi Dairesi İl Başkanlığı’ndan Tümsiad'a Ziyaret
Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Şahin DEMİRCİ, TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali ENGİZ’i son yapılandırmalarla ilgili ziyaret etti.
Başkan DEMİRCİ, ‘’Vergi yapılandırmasında 1. ve 2. taksiti ödenmemiş olan mükellefler için SON SANS! Yapılandırmanızın bozulmaması için taksitlerinizi ödeyiniz. Son gün 31 Mayis 2017. Yapılandırdığınız vergi borçlarınızı www.gib.gov.tr'den kredi karti ile ödeyebilirsiniz.’’ Dedi.
YENİ VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON TARİH VE AYRINTILAR
Yaklaşık 73 milyar liralık borç yapılandırma tasarısının Meclis maratonu 3 Nisan 2017’de başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, toplanarak tasarıyı görüştü. Peki hangi borçlar yeniden yapılandırılacak? Son ödeme tarihi ne zaman? Yapılandırılan taksitler kaç taksitte ödenebilecek?
Yaklaşık 9 milyon kişinin kamuya olan borçlarını kolayca kapatmasına imkan sağlayan tasarı, 19 Ağustos 2016’da yürürlüğe giren Yapılandırma Kanunu kapsamına giren alacak türleri ve alacaklı idareler esas alınarak, bu idarelerin 31 Mart 2017’ye kadar olan kesinleşmiş alacaklarını yapılandırıyor. Daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin, yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor.
Vergi, prim, su borçlarına, ecrimisil ödemelerine, trafik, askerlik ve nüfus cüzdanlarına yapılandırma imkanı getiren tasarıya göre, ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ancak gecikme faizi ve cezası silinip, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme yapılacak. Peşin ödemeyi seçenler enflasyon tutarının da yarısını ödeyecek. İsteyen de 6, 9, 12, 18 taksitten birini tercih edecek ve 2 ayda bir ödeme yapacak. Taksitli ödemelerde yeniden hesaplanan borca, belirlenen katsayılar ilave edilecek.
Yapılandırma başvuruları, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla başlayacak. Borcunu yapılandırmak isteyenler, 30 Haziran’a kadar başvuru yapabilecek. İlk taksit ve peşin ödeme için son tarih; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na, Maliye Bakanlığı’na, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerine son borçlar için 31 Temmuz, SGK’ya olan borçlar için 31 Ağustos olacak.
Başkan ENGİZ de yaptıkları çalışmalardan ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim