Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Abdülkadir Adar başkanlığında gerçekleşti. 19 gündemlik meclis oturumunda Kazım Kurt’un  Yenikent Pazaryeri projesinin Ak Partililer tarafından engellendiği sözleri tartışmaya neden oldu.

Gündem dışı söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mevcut planlarda pazaryeri olarak geçen Yenikent Pazaryeri’nde hayata geçirecekleri projenin AK Partili Belediye Meclis üyeleri tarafından engellendiğini iddia etti.

Konunun daha önce Meclis’e geldiğini, Mecliste AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla mevcut alanın planlarda pazaryeri olarak kalması yönünde karar alındığını hatırlatan Kurt, 1’inci İdare Mahkemesine yaptıkları itirazın mahkeme tarafından haklı bulunduğunu söyledi.

Kurt, mahkemenin plana sosyal donatı olarak işlenmesinde herhangi bir sakınca görmediğini ancak komisyonun mahkemenin kararını görüşmemekte ısrarcı olduğunu savundu. Kurt, 10 gün içerisinde konunun görüşülmediği taktirde yasal yollara başvuracağını dile getirdi.

AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Tuncay Köküer, pazaryerinin engellendiği ve komisyonda bekletildiği iddialarına karşı çıkarak, “ Belediye pazaryerinin inşaatına başlayabilir. Komisyon olarak 10 gün içinde konuyu görüşerek kararı vereceğiz” diyerek yanıt verdi.

Öte yandan yol harcamalarına katılım payı alınmasına da karar verildi. AK Partililer ilgili maddeye çekimser kaldıklarını söylerken, CHP’lilerin kabul oyu üzerine konu meclisten geçti. Kalan 14 madde’de komisyondan oy birliği ile meclise getirilmesi üzerine maddeler topluca oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim