"İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel serisinin  Eskişehir'de  son durağı Gündoğdu Mahallesi oldu.

Yöneticiliğini Eğitimci Yazar İbrahim Gülbay yaptığı panelde konuşmacı olarak  Doc.Dr.Rıdvan Kozak, Hukukçu-Yazar Av.Fahri Gürgenburan, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Turhan katıldı. Mali Müşavir İsmail Savaş,Ehli Beytten millet olarak kopuşumuzun ağır bedellerini yıllardır ödediğimizi belirterek, Mili Ekonomi Modeli gibi bir tezi olan tek liderin Prof.Dr.Haydar Baş olduğunun altını çizdi.

Eskişehir Gündoğdu mahallesi muhtarı İbrahim Akdağ ise böyle bir panelin mahallelerinde düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu söyleyerek mahalle halkının Alevisi Sünnisiyle hep bir arada bir ve kardeş olduğunu, hiçbir istenmeyen olay olmadığını söyledi.

Panelin ilk konuşmasını Eskişehir Anadolu Üniv.akademisyenlerinden Doc.Dr.Rıdvan Kozak yaptı. Kozak, Ekonomik zorluklardan dolayı son yıllarda ülkemizde yapılan istatistiklerde boşanma hadiselerinin arttığını söyleyen Kozak,yuvaların kurulmasının ve dağılmasının elbette ekonomi ile irtibatlı olduğunu söyledi. Hukukçu-Yazar Av. Fahri Gürgenburan yaptı.AKP'nin ülkemizde yapmış olduğu icraatları belge göstererek anlatarak, domuz etinin 2006 yılında serbest bırakıldığı şayet bunu CHP yapsaydı milletin dinsiz CHP diyeceğini ama bugün kimseden ses çıkmadığını izah ederek, yayınlanan resmi gazeteyi izleyicilere gösterdi. Gürgenburan, zinanın serbest bırakılmasının ve yeraltı kaynaklarının satılarak özelleştirilmesinin çok tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Panelde son olarak Ehli Beyt sunumunu yapan Araştırmacı yazar Hüseyin Turhan,Atarük'ün soyağacını bulup çıkarmanın Prof.Dr. Haydar Baş hocamıza ve ekibine nasip olduğunu belirterek,Birlik- Beraberliğin ve de kurtuluşun Ehl-i Beyt’te olduğunu, başka bir kurtuluş kapısının olmadığını ifade etti. Panel sonrası geçmiş yıllarda Belediye ve  Genel Meclisi üyeliği yaptığını söyleyen  Emekli öğretmen Yusuf Erdoğan  bu ekibi yetiştiren ve işin özünü kendilerine anlatmasına vesile olan Prof.Dr.Haydar Baş Beye selam ve teşekkürlerini ileterek panelden çok memnun olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim