Medya Karavanı tarafından Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi’nde yapılan toplantıda gazeteci Gökçer Tahincioğlu ve yerel basın çalışanları bir araya geldi.

Eskişehir dahil olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde yapılan toplantıların neticesinde hazırlanacak olan rapor, birçok yetkili kurum ve kuruluşa sunulacak. Toplantı hakkında bilgi veren ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu, “Medya Karavanı Türkiye’yi dolaşıyor. Yerel gazetelerin sorunlarını dinliyorlar. ÇGD’de bir araya geldik. Şehrimizdeki gazeteciler dertlerini, sorunları anlatacaklar. Çözüm önerileri varsa onlar alınacak. Biz bize sorunlarımızı konuşacağız. Basın ilan kurumu bazı gazetecilerin ilanlarını kesti. Sarı basın kartıyla ilgili çeşitli sorunlar var. Gazetecilerin yıpranma payları düşürüldü. Tekrar eski haline getirilsin istiyoruz. Eskişehir’de sekiz gazete var ve bu sayının dörde düşürüleceği söyleniyor. Bu da çalışanlar açısından sıkıntılı bir durum. Bunları tartışacağız” dedi.

Yerel basının önemine değinen Tahincioğlu ise, “Yerel basının sorunlarını dinleyeceğiz tabi yerel basının sorunları ana akımdan farklı değil. Ama özel olarak da yerel basının ayrıca yaşadığı sorunlar var. Tek tipleştirme söz konusu. Gazetelerin kapanması söz konusu. Zaten sayfa sayısının düşürüldüğü söylendi. Yerel basının kurtuluş reçetesi olduğunu düşünüyoruz gazeteciler açısından. Ama gün geçtikçe güç kaybettirmeye çalışılıyor. Bizler diğer illerde yapılan toplantılardan sonra hazırlanacak raporu yetkili kişilere ileteceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim