Merkezi Ankara da bulunan, Yerel Haksen Sendikasının 22.şubat.2020 tarihinde Olagan Genel Kurul seçimi Ankara'da yapılmış ve Yerel Haksen Genel Başkanlığına Eskişehir'de görev yapan  Yavuz Toptaş seçilmişti. 

Bir açıklama yapan Yavuz Toptaş, "Yapılan Genel Kurulun ardından Dünya ile birlikte Türkiye yi etkileyen Covid-19 salgını neticesinde tüm kesimler etkilenmiş ve toplantılar dahi ertelenmişti. Normalleşme ve Sosyalleşme adımları ile birlikte Yerel Haksen Genel Merkez Yönetmeni de yapılanmaya ve Eskişehirimizden Türkiye ye yayılan bir ışık olmaya başladı. 

Peki bizler Yerel Hakseni nasıl tanıdık. Eskişehirde Belediyelerde üyelerinin haklarını korumak için yola çıkan Sendika , bu güne değin hiç bir Sendikanın yapmadığını yaparak, kısa sürede 35 civarında dava kazarak, bir Daire Başkanı hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunarak, üyelerinin sonuna kadar yanında durduğunu gördüğümüz bir Sendika olarak tanıdık. Ve helal olsun dedik. Bu zamanda böyle üyesinin yanında sonuna kadar duran sendika var mı diye düşünüp, takdir ettik. 

Yerel Haksen Belediyelerde ve Özel İdarelerde yapılanarak, Sarı Sendikaların aksine, kısa sürede duruşu ve siyasetten, çıkar ilişkisinden uzak, çizgili Sendikal yapısı ile Kamu Personelinin yanında olduklarını her fırsatta isbatlayan bir Sendikal kimliği kazanmış olup, tüm kesimlerin takdirini kazanmıştır. 

 Genel Merkez bünyesinde oluşturulan Kadınlar Kolu Başkanlığına Sayın Pınar BIDIL , Zabıta Kolu Başkanlığına Sayın Münevver SELVİLİ atanmıştır. Bizler de kendilerine hayırlı, uğurlu olsun der, Çalışmalarında başarılar dileriz."dedi.

Editör: TE Bilişim