Eskişehir İHH Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadadaş, 25 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 13:00’te herkesi Yetim Evi’ne davet etti.                               

Kış şartlarının ağırlaştığını söyleyen Karadadaş, ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda açıklama yaptı. Karadadaş, “Eskişehir'imiz yurdumuzun ortasında coğrafyasıyla medeniyetiyle insanıyla ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. Şehrimizin yazı ne kadar güzel geçiyorsa kışı da bir o kadar çetin ve soğuk geçiyor. Tabi ki kıştan nasibini alan bir şehir olan Eskişehir'imizde kışa hazır olmamız lazım. Haliyle bu kış acil ihtiyacı olan yetim yavrularımıza ve durumu olmayan ailelere yardım etmek için harekete geçmemiz gerektiğini düşündük. Sosyal yarım kuruluşu olarak buna öncülük etmenin bir görev olacağına karar verdik” dedi.

Karadadaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Acil olarak bir kermes gibi "Yetim Evi" projesi yapmayı planladık. Bu vesile ile gönül dostlarımızın yapıp getireceği mantı ve tatlıları büyük bir iştahla alırken, hem yetim çocuklarımızın kışlık kıyafetlerini temin etmiş olacaksınız hem de yardım etmiş olmanın içinizde alacağı hazzı ve mutluluğu hissedeceksiniz. Büyük küçük herkesin yapacağı en ufak yardım küçük gönüllerin büyük umutları olacaktır. Onların kışın yaşayacağı sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek hepimizin insani vazifesidir. İnanın yardım yaparken sizlerden bir şeylerin eksilmediğini göreceksiniz. Eskişehir İHH olarak biz sadece birer elçiyiz. Yardım edecek olan siz halkımız asıl gayeyi tamamlayacak olandır. Ayrıca kışlık yardım bununla sınırlı değildir. Esasen yapacağınız her türlü maddi manevi yardıma her zaman ihtiyacımız var. Siz gönül dostlarımız, kardeşlerimiz tüm Eskişehir halkı lütfen bunu gösterin. Hayata bakarsak hiçbir çocuğun yetim veya öksüz kalmayacağı garantisi yok.”

Karadadaş, “Yetim Evi 25 Kasım 2017 Cumartesi günü mantı ve tatlı günü adı altında saat 13:00’te başlayacak ve saat 17:00’de sona erecek. Yetim Evimiz, Akçağlan mahallesi poyraz sokak numara 34.’de. Herkesi bekliyoruz” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                       

Editör: TE Bilişim