ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yeni bir yıla huzur, güven ve mutluluk içerisinde girmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbirlerin alındığını açıkladı. 
Yapılan açıklamaya göre, bağlı tüm şubeler tarafından oluşturulan özel ekiplerin, sorumluluk bölgesi dahilinde bulunan yerler ile yılbaşı kutlamalarının yapılacağı eğlence yerleri ve civarında en üst seviyede gayret ve fedakarlık göstererek suç ve suçlularla mücadelenin etkin bir şekilde devam etmesini sağlayacakları belirtildi. Açıklamada, “Asayiş Şube Müdürlüğümüz ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğümüzce; ilimizde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara en seri şekilde müdahale edebilmek için resmi/sivil ekiplerin yanı sıra halkımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş ve eğlence merkezleri, meydanlar, caddeler ve sokaklarda yaya devriye ekiplerimiz de görevlendirilmiştir. Ayrıca, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para, taciz, hırsızlık vb. asayişe müessir olayların önlenmesi ve meydana gelen olaylara en kısa zamanda müdahale edilmesi amacıyla Güven Timleri ve ek yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğümüzce; yılbaşı etkinlikleri çerçevesinde halkımızın yoğun olarak bulunabilecekleri bölgelerdeki MOBESE kameraları ile görevli personel sayısı artırılarak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi planlanmıştır" diye belirtildi.
Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüklerince; oluşabilecek yoğunluklar karşısında vatandaşların iş ve işlemlerini daha süratle tamamlanabilmesi amacıyla ek görevlendirmeler ve düzenlemeler yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şehir İçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimizce; İlimizde bulunan alışveriş ve eğlence merkezleri, gar ve şehirlerarası güzergahlarda, araç yoğunluğunun fazlaca bulanabileceği ana arterlerde ve güzergâhlarda ek tedbirler alınacaktır. Yol kullanıcılarının huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla İlimizin tüm ana cadde kavşaklarda kurulu bulunan KGYS kameraları ile trafik kazaları ve trafik tedbirlerine ilişkin her türlü önlemler alınarak trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alan alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, kış lastiği ve genel trafik kuralları denetimlerine ağırlık verilmiştir” denildi.
(İHA-MET-Y)
Editör: TE Bilişim