Yemeksepeti’nde en çok lahmacun siparişi veren 4. kent olan Eskişehir’de yılın ilk yarısında 118 bin adet lahmacun siparişi verildi.

Lahmacun; kökü Babiller’e kadar dayanan, 5000 yıllık geçmişiyle doğuya özgü bir lezzet. Günümüzde Türkiye’nin doğusundan batısına kadar herkesçe sevilen bu her daim gözde lezzeti mercek altına alan Yemeksepeti, kullanıcılarının lahmacun hikayesini araştırdı ve ilginç sonuçlara ulaştı. En çok lahmacun siparişi veren 4. kent olan Eskişehir’de yılın ilk yarısında 118 bin adet lahmacun siparişi verildi.

Yemeksepeti her yıl en çok sipariş verilen lezzetlerin başında yer alan, Türkiye’nin doğusundan batısına kadar herkesçe sevilen bu fenomen lezzetin Yemeksepeti’ndeki hikayesini araştırdı ve ilginç sonuçları açıkladı.

Eskişehir yılın ilk yarısında 118 bin adet sipariş vererek en çok lahmacun siparişi verilen 4.kent olarak dikkat çekti. Yemeksepeti restoranlarının menülerinde farklı malzemeleri ve boyutlarıyla toplam 1.178 çeşit lahmacun bulunuyor. Eskişehirliler değişik lahmacun çeşitlerini de deneseler de 62 bin sipariş adeti ile daha çok klasik lahmacunu tercih ediyorlar. Klasik lahmacunun dışında tercih edilen diğer lahmacun çeşitleri ise fındık lahmacun ve yeni bir lezzet olan kaşarlı lahmacun oluyor.

AYDA 1 MİLYON 300 BİN ADET LAHMACUN SİPARİŞİ VERİYORUZ

Lahmacun her yıl en çok sipariş verilen lezzet sıralamasında ilk 3’te yer alırken adet bazında siparişlere baktığımızda ise tartışmasız her sene şampiyon çıkan tek lezzet. Ülke genelinde Yemeksepeti üzerinden ayda 1 milyon 300 bin adet lahmacun siparişi veriyoruz. Toplam lahmacun siparişlerinin yüzde 76’sı mobilden geliyor.

Yemeksepeti’ndeki gelmiş geçmiş en büyük lahmacun siparişinde, bir seferde 198 adet lahmacun söylenmiş. 2018 yılının ilk yarısında tek seferde verilen lahmacun rekoru ise 100.

LAHMACUNU GAZLI İÇECEKLERLE BİRLİKTE SEVİYORUZ

Lahmacunun yanında ne içilir sorusunu kime sorsak tabi ki ayran cevabı alacağımız kaçınılmaz. Ancak Yemeksepeti kullanıcıları lahmacunun yanında en çok gazlı içecekleri tercih ediyor. Eskişehir’de lahmacun siparişlerinin yanında yüzde 75 ile en çok gazlı içecekler sipariş edilirken, ayran ise yüzde 24 oranında tercih ediliyor. Buzlu çay, şalgam ve soda gibi seçenekler ise, yüzde 2’yi geçemeyen oranlarıyla geri planda kalıyor.

LAHMACUNUN ÜZERİNE EN SEVİLEN TATLI: KÜNEFE

Geleneksel yemeğimiz lahmacunun ardından tatlıda da geleneksel lezzetleri tercih ediyoruz. Yemeksepeti restoranlarındaki 2.267 çeşit tatlı arasında künefe yüzde 32 oranla lahmacunla birlikte en fazla sipariş verilen tatlı oldu. Künefeyi yine geleneksel tatlılarımızdan olan sütlaç yüzde 17 oranla izledi.

LAHMACUNU EN SEVEN YAŞ: 23

Yemeksepeti’ndeki tüm lahmacun siparişlerinin yüzde 37’sini 19-24 yaş arasındakiler veriyor. Bu yaş aralığında ise en çok 23 yaşındaki gençler lahmacunu seviyor.

LAHMACUN SAATİ: 19:00, LAHMACUN GÜNÜ: PAZAR

Yemeksepeti kullanıcılarının lahmacunu en fazla sipariş ettiği saat 19.00 olurken, gün ise Pazar.

Editör: TE Bilişim