Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri Deneyim Paylaşım Toplantısında kadınlarla bir araya geldi.
Kadın kooperatifleri arasında iletişimi ve iş birliğini arttırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kadın Kooperatifleri Deneyim Paylaşım Toplantısı” Haller Gençlik Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni hizmete alınan toplantı salonunda 450 kadının katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Naide İnan, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, kadın kooperatifleri temsilcileri ile ESMEK bünyesinde eğitim gören kursiyer kadınlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kooperatiflerin yoksulluğu azaltma konusunda önemli bir işlevi olduğunu belirtti. Büyükerşen “Ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri kontrol etmek konusunda görevli kooperatiflerimiz ihtiyaç kurulan her yer ve alanda kurulabilme avantajı ile sosyal kalkınmada önemli görev almaktadırlar. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile kadınlarımızı sosyal hayata katmak ve onlara gelir kapısı oluşturmak amacıyla yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz ESMEK çatısı altında bugüne dek 133 farklı branşta 100 binin üzerinde kursiyerimize eğitim verdik” dedi.
“Yeni toplantı salonu hazır”
Kadınların bir araya gelerek kuracakları kooperatiflerde birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirebileceklerini ifade eden Yılmaz Büyükerşen, kadınlara destek sözü vererek “Ben şahsım ve başkanlığını yaptığım Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin kuracağı kooperatiflere gerekli destekleri sağlamaya hazırız. Bugün ilk olarak sizlerin kullandığı, Haller Gençlik Merkezi’ndeki bu toplantı salonunun kapıları sizlere ardına kadar açıktır. Yeter ki siz kadınlarımızın bu ülkenin kalkınmasında çabaları olsun” dedi.
     Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulmuş olan “Her Ev Bir Atölye” Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin de tanıtımın yapıldığı toplantıda, kadın kooperatifleri arasında deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilişim