Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 2014 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “5 Yıl çalışana 1 yıl yıpranma” sözü aldıklarını ve bu süreç içinde mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek yıpranma payının Meclis’te Torba Yasası’nda olduğunu söyledi.

Yıpranma Payının beklentinin altında çıktığını ancak bunun büyük bir kazanım olduğunu ifade ed en Köksal, “ Yıpranma payına birçok STK, başta Malum Sendika asla çıkmaz demesine rağmen hayata geçiriliyor tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun.

İdari ve Teknik Hizmet Sınıfı çalışanlarının Yıpranma Payından mağdur bırakılması en basit tabirle AKIL TUTULMASIDIR. Şuan çıkacak karar Motoru olmayan araba, lastiği olmayan don gibidir.

Ekip ruhu ile risk altındaki bütün çalışanları kapsamalıdır .Mücadelemiz sözünü aldığımız üzere tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde sürecek ve haksızlıklar için komisyonlar da çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Sağlık personeline şiddet uygulayanların Bakanlık, adliye koridorlarında, banka kuyruklarında çıtı çıkmıyor diyen Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal şunları söyledi:

“ Bu kişiler için acil önlem alınmalı. Bu vesileyle şiddete maruz kalan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM

Doktorların uzun süredir mağdur oldukları emeklilik sistemi nihayet çözülüyor ancak başta maliye bakanlığı olmak üzere çalışma bakanlığı bürokratları sınıfta kalmaya devam ediyor. Yardımcı sağlık personeli ve diğer sağlık çalışanlarında ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını ve emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim