Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası Eskişehir Şubesi yönetim kurulu adına açıklama yapan Erhan Kamış kamu emekçilerinin ilgilendiren toplu sözleşme döneminde yine bilindik oyunlar eşliğinde sürdüğünü belirterek s görüşmelerde sadece maddi sorunlarmış üzerinden tartışılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Sendika olarak daha önce taleplerini ilettiklerini belirten Kamış, “Biz sağlık emekçileri olarak çalışma şartlarımız çok ağır olduğu için taleplerimiz çok çeşitli ve bu talepleri görünür kılmaya çalışıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi 24 saat açık ücretsiz kreş ve fiili hizmet hakkıdır. Sağlık hizmetinde gece gündüz ayrımı yok ve özellikle hemşire ve ebeler, emekli olana kadar ayda ortalama 6 gece nöbet tutarak çalışıyoruz” dedi.

Sağlıkta esnek, kuralsız ç alışma, gece nöbetleri öncelikle bedeni sonrasında ise psikolojisi aile hayatında özellikle çocukları çok etkilediğini ifade eden Erhan Kamış şunları söyledi:

“Sağlık emekçileri geceleri çalışıyor, bulaşıcı hastalıklarla yüz yüze ve sürekli ayakta. Kısacası sağlık alanı ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmalı, fiili hizmet zammından faydalanmalı erken emeklilik kapsamına girmelidir. Bu nedenle gece nöbetleri tutan biz sağlık emekçileri için 24 saat açık ücretsiz kreş talebi hayati bir taleptir ve ivedilikle karşılanmalıdır. Süt izini kullananların döner sermaye ödemelerini kesiyor. Bu durum çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini engelliyor. Geceleri herkes uyurken bizler sabaha kadar ayaktaysak; sağlık emekçilerine yıpranma payı verilmelidir, erken emeklilik hakkı verilmelidir. Çocuklarımızı güven içinde büyütmek için, nöbetlerde huzurlu çalışmak için 24 saat açık ücretsiz kreş talebimiz karşılanmalıdır. Annelerin süt izninden ücret kesintileri kaldırılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim