Odunpazarı Kent Konseyi Yörükkırka Mahalle Meclisi, Yörükkırka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği , Yörükkırka Muhtarlığı ve Odunpazarı Belediyesi’nin katkılarıyla yapımına devam edilen ve önümüzdeki aylarda hizmete açılması planlanan Yörükkırka Köyü Hafize Çebir Köy Kültür Evi önünde ön bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi .

    Toplantıya Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Yörükkırka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhamı Yolcular, Yörükkırka Mahalle Muhtarı Yakup Akın ve Yörükkırkalı kadınlar katıldı. Önümüzdeki aylarda açılması planlanan kültür evinde kütüphane, tarım aletleri müzesi, kadın dayanışma grubu odası  gibi bölümler bulunacak.

       Toplantıda konuşan İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi olarak geçtiğimiz aylarda Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlediğimiz ’’Bir Kitap İki Kütüphane’’ isimli satranç turnuvasına katılım şartı olarak kitap bağışı kabul etmiş ve bu kitaplarla Yörükkırka ve Uluçayır mahallelerimize iki kütüphane kuracağımızın sözünü vermiştik. Kitap bağışlarımız tamamlandı, Köy kültür evimiz ve kütüphanemiz de Odunpazarı Belediye Başkanımız  sayın Av. Kazım Kurt’un destekleri, mahalle meclisimiz, köy derneğimiz ve muhtarlığımızın katkılarıyla yakında hazır olacak ve mahallemiz çok işlevsel bir alana sahip olmuş olacak. Mahalledeki kadınların oluşturduğu dayanışma grubu da bu alanda dayanışma içerisinde ürettikleri ürünleri tanıtım fırsatı yakalamış olacak ve kooperatifleşme sürecine adım atacaklar. Kooperatifleşmeye ve özellikle kadın kooperatiflerine büyük önem veriyor ve destekliyoruz.  Burada Türkiye’ye örnek olacak bir proje yaratacağımıza inanıyorum dedi.

   Yörükkırka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yolcular ise bu projeye ve binanın yapımına destekte bulunan Odunpazarı Belediyesi’ne , Odunpazarı Kent Konseyi’ne, Dernek üyelerine ve mahalle halkına teşekkür ederek projenin hayata geçmesiyle birlikte mahallenin kalıcı bir esere sahip oloacağını ve dayanışma kültürüne büyük katkılar vereceğini vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim