Türkiye Genç İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Heyeti İstanbul Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yer aldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında,

 "Yüksek faize kesinlikle karşıyım,  ekonomi toparlanma döneminde, rekabet yüksek faizle olmayacak, ülkemizin yüksek faizle kalkınacağına inanmıyorum.

Siz iş insanlarının mesajlarınız önem arz ediyor. Neden önem arz ediyor.  Çünkü siz iş insanları şu anda yatırımcı konumundasınız.

 Dünyada şu anda (-) faizle kredi veren finans kuruluşları var mı var. O zaman bize ne oluyor da %20’nin üzerine çıkıyoruz? Ama kimse kusura bakmasın. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıysam sonuna kadar yüksek faizle mücadele edeceğim. Her zamanda dile getireceğim. Çünkü ülkemin yüksek faizle kalkınacağına inanmıyorum.

 Ekonomi ve hukuk alanındaki reformların tamamlandı. Yakında kapsamlı bir şekilde kamuoyuna paylaşılacaktır.

Ekonomide temel hedeflerden birisi fiyat istikrarıdır.

  Cari açıkla mücadelede yapısal önlemler alındı.

2020 yılında kurulan şirket sayısı salgına rağmen %20 artarak 101.318’e ulaştı. Her gün yeni şirketler kurulduğu. Ekonomi toparlanma evresine girdi"dedi.

Eskişehir ve bölgeyi temsilen katılan TÜGİK Yüksek İstişare Kurulu Genel Sekreteri ve İç Anadolu Genç İş Adamları Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş ise şunları söyledi; "Bu çalışma toplantısında TÜGİK heyeti tarafından dile getirilen görüş ve önerilere Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun ilgisi, desteği ve net talimatlarıyla belki de daha önce başka hiçbir sivil toplum kuruluşuna nasip olmamış derecede somut kararların alınmasına vesile olmuştur.

 Pandemide en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen hizmet sektörünün özel bir takım vergi kolaylıklarının getirilmesi, banka kredilerinin ertelenmesi ve finansmana erişilmesinin kolaylaştırılması konusunda taleplerimizi olumlu karşıladı.

 KGF Kredilerinin kullandırılmasına ilişkin ilişkin düzenlemelerin yapılarak suiistimallerin önüne geçilmesini,

 Navlun giderlerinin yüksekliği, ihracata karşılaşılan konteynır eksikliği ve Azerbaycan tarafından ülkemize uygulanan %36’lık yüksek gümrük vergisinin düşürülmesi için talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat konuyu ele almıştır ve gerekli talimatları vermiştir.

  Bursa İnegöl ilçesine uluslararası mobilya fuar merkezinin inşaatının başlatılması ve hizmete sunulması için Cumhurbaşkanımızın talimatı olmuştur.

    Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri’nde imalatçı ve üretici olmayanların Organize Sanayi Bölgeleri’nde fabrikalar ve arsaları satın aldığını, bu durumun da ülkenin üretimini ve istihdamı olumsuz etkiledi"dedi.

 Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan  Eskişehirspor’u takip edip, ilgilendiğini belirterek “Umut ediyorum ki güzel şeyleri başaracağız. Gönlüm her zaman Eskişehirspor’dan yana” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim